Terapii alternative



Afectiunile usoare ale coloanei vertebrale, precum cifoza (incovoierea coloanei vertebrale), pot fi tratate si prevenite prin inot.

"Cele mai predispuse la cifoza sunt persoanele care stau mult la birou si care capata o pozitie usor aplecata in fata sau care duc greutati, adeseori cu o singura mana, avand bratul inclinat intr-o parte.

Inotul solicita toate grupele de muschi, inclusiv pe cei ai spatelui, indreptand coloana", explica Simona Negrila, kinetoterapeut si antrenor de gimnastica acvativa.
Inotul mai este recomandat si celor care nu au voie sa faca efort fizic mare, precum cardiacii sau cei care tocmai s-au operat la genunchi.

"Pentru femeile insarcinate, inotul este cel mai potrivit tip de miscare. In plus, deoarece invata sa respire corect, femeile pot avea o nastere mai usoara", adauga Simona Negrila.

Exercitiile acvatice inlatura inclusiv durerile de articulatii, studii americane aratand ca inotul in apa adanca pana la talie reduce presiunea din articulatii cu 50%, in timp ce inotul in apa care ajunge la piept, cu 75%.
Copiii ar trebui sa practice acest sport de la o varsta cat mai frageda, de indata ce invata sa mearga, dar ei pot fi adusi la bazin sau la piscina doar dupa ce sunt vaccinati.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • conopri pe 28 Mai 2006, 09:31
    nu stiu

    imi este frica de apa adinca si nu stiu sa inot

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod