Studiu: eficienta unui medicament in tratarea diabetului

Medicamentul Avandia (rosiglitazon), aprobat pentru tratarea diabetului de tip II reduce la jumatate riscul de dezvoltare a diabetului in stadiu avansat, potrivit cercetatorilor canadieni

"Analizand atat beneficiile cat si riscurile medicamentului s-a constatat ca la fiecare 1000 de persoane tratate timp de 3 ani de zile cu rosiglitazon, in 144 de cazuri se poate preveni cu succes dezvoltarea diabetului de tip II", sustin expertii. Mai mult de 90% dintre diabetici sufera de diabet de tip II, aceasta fiind cea mai raspandita forma de diabet.
Acesta se declanseaza, in general, la o varsta adulta si adesea este corelat cu obezitatea. In caz de diabet de tip II, fie organismul nu produce suficienta insulina, fie celulele ignora aceasta hormon care are proprietatea de a transforma zaharul din sange in sursa de energie. "Rezultatele studiilor au aratat ca administrarea medicamanetului si mentinerea unui regim sanatos reduce semnificativ riscul de a dezvolta diabet", sustine Dr Stuart Weiss, endocrinolog.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod