Plimbarile scurte si dese sunt benefice pentru inima

4 plimbari scurte pe zi pentru a scadea tensiunea arteriala pot fi mult mai eficiente decat o plimbare mai lunga, potrivit unor cercetari recente

O echipa de cercetatori de la Universitatea Indiana din SUA a comparat beneficiile pe care le aduce o plimbare de 10 minute si una de 40 de minute asupra reglarii tensiunii arteriale in cazul a 20 de pacienti aflati in stadiul de prehipertensiune. Pentru un adult, tensiunea arteriala normala ar trebui sa fie mai mica de 120/80 mm Hg. Tensiunea care se mentine intre 120-139/80-89 mm Hg este considerata prehipertensiune, iar aceea care depaseste aceste limite, ajungand la un nivel de 140/90 mm Hg sau mai mare este hipertensiune.
De obicei, prehipertensiunea prezinta un risc crescut de evolutie catre hipertensiune arteriala, fapt care poat afecta creierul, ochii, inima si rinichii, la fel ca si arterele din intreg corpul. Cercetatorii au descoperit ca in vreme ce plimbarile scurte si o plimbare mai lunga reduc tensiunea arteriala in aceeasi masura, totusi efectul este mai durabil in cazul plimbarilor scurte si dese (11 ore, comparativ cu 7 ore in cazul unei plimbari lungi). "Nu am crezut ca plimbarile scurte vor fi mai nebefice decat cele lungi.
Cele mai multe studii au scos la iveala beneficiile unei plimbari lungi. cea mai mare problema pentru majoritatea oamenilor este lipsa timpului pentru plimbari lungi. Noua descoperire i-ar putea stimula. 4 plimbari a cate 10 minute pe zi pot fi ideale pentru buna functionare a inimii", sustine specialistul Janet Wallace.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod