Studiile arata ca antibioticele nu sunt eficiente in tratarea sinuzitei

Doctorii trebuie sa prescrie mai putine antibiotice pentru infectiile comune. Motivul este ca acestea nu dau niciun rezultat, conform declaratiilor expertilor.
Tratamentul cu antibiotice este recomandat de catre medici majoritatii pacientilor cu sinuzita. Dar analiza a 9 studii publicata in "The Lancet" arata ca aceste medicamente nu au niciun efect.

Doctorii sunt sfatuiti sa prescrie antibiotice doar cand pacientii sunt bolnavi de 7 - 10 zile. Se pare ca durata bolii poate indica o infectie bacteriala si nu una virala, iar in acest caz antibioticele pot fi de folos.

Ultimele studii insa, au descoperit ca durata bolii nu este un bun indicator pentru a determina daca antibioticele pot fi sau nu eficiente.
Din cauza efectelor secundare si a costurilor, expertii considera ca antibioticele nu trebuie prescrise nici la pacientii care sunt bolnavi mai mult de o saptamana.

"Rezultatele studiilor nu demonstreaza ca antibioticele ajuta. Am descoperit ca acestea nu sunt eficiente in tratarea durerilor in gat, a infectiilor urechilor sau a sinuzitei," declara Dr. Ian Williamson, Universitatea Southampton.

Profesorul Steve Field declara ca medicii au incercat, pe cat posibil, sa reduca folosirea antibioticelor in tratarea sinuzitei in ultimii ani, insa exista in continuare multi pacienti care folosesc antibiotice.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod