Stresul la locul de munca te poate imbolnavi de diabet de tip 2

Specialistii avertizeaza asupra rolului negativ pe care il poate avea un loc de munca solicitant pentru organism

Cei mai afectati de stres sunt considerati a fi jurnalistii, politistii, pompieri, telefonisti, manageri, persoanele care lucreza cu publicul, contabilii, medici chirurgi, pilotii de avion, dar si politicienii. Tensiunea psihologica de la locul de munca, din familie si din societate, duce la aparitia si, in timp, la agravarea sindromului metabolic, provocand o serie de simptome care sunt adesea depistate ca apar impreuna: obezitatea, hiperglicemia, hiperinsulinemia si un profil crescut al lipidelor).
Simptomele cel mai des intalnite ale diabetului sunt: lipsa de energie, urinarea frecventa, setea sau foamea exagerata, scaderea in greutate,vindecarea lenta a ranilor, vederea incetosata, pielea uscata cu senzatie de mancarime, pierderea sensibilitatii la nivelul extremitatii picioarelor (amortirea picioarelor). Este foarte important ca in cazul unor asemenea simptome, cel care le manifesta sa se prezinte la medic pentru un control! Numarul real al bolnavilor de diabet este aproape triplu fata de numarul cazurilor depistate, deoarece foarte multi diabetici nu sunt constienti de boala lor, potrivit datelor oferite de Organizatia Mondiala a Sanatatii.
Supravegherea si controlul strict al diabetului sunt conditii capitale pentru ca bolnavii de diabet sa aiba o viata normala. Acest lucru presupune controlul glicemiei, controlul grasimilor sangvine, controlul greutatii. Diabetul de tip 2, de maturitate sau non-insulino-dependent, apare de obicei la persoane trecute de 40 de ani si reprezinta 90% - 95% din totalul bolnavilor de diabet; in 80% din cazuri diabetul de tip 2 apare la persoanele supraponderale. Diabetul afecteaza din ce in ce mai mult locuitorii marilor orase, fiind considerata boala secolului 21 sau boala urbanizarii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod