Noul indulcitor cu putine calorii s-a lansat si la noi



Un nou indulcitor cu mai putine calorii a fost lansat, ieri, si pe piata romaneasca. Are acelasi gust ca si zaharul, insa de 10 ori mai putine calorii, este stabil termic, fiind perfect pentru gatit si copt, cat si pentru indulcirea bauturilor. Dupa ce a fost lansat cu succes in mai multe tari, Splenda indulcitorul cu putine calorii poate fi folosit in orice preparat in care se foloseste zaharul, pentru a reduce numarul de calorii pe care acesta il contine. Contine sucraloza, care in urma a peste 100 de studii realizate in decursul a 20 de ani s-a dovedit a fi sigura ca si ingredient alimentar si nu are efecte adverse.
Noul indulcitor a devenit o alegere potrivita pentru oameni cu diabet carora le plac alimentele dulci dar care doresc, de asemenea, sa tina sub control numarul de calorii si carbohidrati, pentru a-si mentine o dieta sanatoasa. Indulcitorul Splenda poate fi gasit in orice magazine alimentare sau farmacii, in hipermarketuri, supermarket-uri, magazine cash & carry, sub urmatoarele forme: granular (fiecare cutie de 100 g reprezinta echivalentul de indulcire al unui kg de zahar) si tablete (300 de tablete intr-un ambalaj util, pentru a putea fi folosit acasa sau in alte situatii).
Preocuparea pentru silueta si pentru sanatate a devenit prioritara, in ultima vreme, pentru tot mai multi romani. Este interesant ca datele furnizate de "Centrul de Calcul si Statistica Sanitara si Documentare Medicala" arata ca 0,3% din populatia Romaniei apare inregistrata cu probleme de obezitate. Este vorba insa doar de persoanele inregistrate ca avand probleme medicale serioase. Se pare ca realitatea este alta: Conf. Dr. Gabriela Radulian, din cadrul Institului de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "Nicolae Paulescu", sustine ca "aproximativ 30% din populatia adulta a Romaniei sufera de obezitate, 20% dintre acestia sunt supraponderali".
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod