Site-urile sociale afecteaza creierul copiilor

Facebook Twitter Comenteaza
Site-urile sociale afecteaza creierul copiilor

Site-urile sociale dauneaza copiilor, afirma cercetatorii, citati de dailymail.co.uk.

Site-urile care functioneaza pe baza interactiunii dintre utilizatori cauzeaza schimbari alarmante in creierul celor mici. Despre site-uri precum Facebook, Twitter sau Bebo, cercetatorii spun ca au efecte de reducere a capacitatii de concentrare, incurajeaza recompensarea imediata, transformandu-i pe cei care le utilizeaza in persoane egocentrice.

Numerosi parinti se plang din cauza faptului ca adolescentii lor nu pot comunica eficient si nici nu se pot concentra prea bine daca nu se afla in fata computerului.
Acestea sunt efectele timpului petrecut in exces pe site-urile sociale, este parerea neurocercetatorului Susan Greenfield.

Informatiile sunt mult mai ingrijoratoare, avand in vedere rezultatele unui studiu efectuat de Broadcaster Audience Research Board, care sustin ca adolescentii petrec in zilele noastre sapte ore si jumatate in fata computerului. Psihologul educational Jane Healy este de parere ca cei mici nu ar trebui lasati sa se joace pe calculator pana la varsta de sapte ani. Cele mai multe jocuri stimuleaza zona "lupta sau fugi" a creierului, in loc sa stimuleze zonele esentiale responsabile pentru gandirea rationala.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod