Simptomele severe ale menopauzei pot afecta inima

Femeile care resimt simptomele menopauzei foarte accentuat prezinta si un risc crescut de boli cardiovasculare, arata rezultatele unui studiu recent.
Dupa ce au supravegheat 5.640 de femei cu varsta cuprinse intre 46-57 de ani si cu simptome accentuate ale menopauzei, cercetatorii olandezi au luat in considerare si alti factori precum colesterolul si tensiunea arteriala.

Transpiratia nocturna a fost semnalata in 38% dintre cazurile supravegheate, iar bufeurile in 39% dintre participantii la studiu.  

Rezultatele au aratat ca persoanele care se confrunta cu transpiratii pe timp de noapte si bufeuri au nivelul colesterolului marit si tensiunea arteriala ridicata peste normal.
"Astfel femeile care se confrunta cu simptome severe la menopauza sunt expuse unui risc mult mai ridicat de a dezvolta boli de inima", conchide dr. Suzanne Steinbaum, specialista in boli cardiovasculare la spitalul Lenox Hill din New York.

Expertii de la Universitatea Medicala Utrecht au concluzionat ca legatura dintre severitatea simptomelor si riscul crescut de a face boli de inima poate fi o cauza a beneficiilor reduse pe care le aduce estrogenul asupra vaselor de sange, daca avem in considerare faptul ca nivelul acestuia scade considerabil in timpul menopauzei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod