Schizofrenia cronică, în remisie cu ajutorul dietei ketogenice

E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
Schizofrenia este o afecțiune care cauzează multă suferință și poate distruge vieți. Până de curând chiar și cele mai avansate tratamente nu puteau opri complet simptomele. Cu toate acestea, două paciente au obținut remisia completă cu ajutorul dietei ketogenice.
Dieta ketogenică este foarte eficientă în cazul epilepsiei, dar în cazul celor două paciente a putut înlocui complet medicamentele antipsihotice, menținând remisia timp de mai mulți ani. Deși este nevoie de testarea acestei alternative pentru mai multe cazuri, rezultatele obținute sunt încurajatoare pentru pacienții și medicii care luptă împotriva schizofreniei.

 
Ce este schizofrenia

Este o afecțiune care afectează aproximativ 1% din populație, caracterizată prin halucinații și dezorganizarea proceselor de vorbire și gândire. Persoanele care primesc acest diagnostic  au și tendința de a ignora regulile de igienă, evită să fie în compania celorlalți și nu sunt motivate, acest lucru având un impact negativ asupra rezultatelor profesionale și a relațiilor cu cei din jur.
Medicamentele antipsihotice reprezintă opțiunea clasică de tratament, dar potrivit unui studiu realizat asupra a 6.000 de pacienți, s-a constatat că în numai 4% dintre cazuri s-a obținut remisia completă a simptomelor.

 
Care este efectul dietei ketogenice asupra schizofreniei?

Această dietă cu un conținut ridicat de grăsimi, moderat de proteine și scăzut de carbohidrați este eficientă împotriva epilepsiei, reducând frecvența sau stopând complet apariția crizelor specifice. Având în vedere că medicamentele pentru epilepsie sunt utilizate frecvent și în psihiatrie, nu este de mirare că experții au considerat util să testeze efectul acestui meniu în cazul schizofreniei.
Astfel, dieta ketogenică reduce inflamațiile și stimulează metabolismul datorită producției de ketone.

 
Funcționează acest meniu?

Prima dintre cele 2 paciente care s-au vindecat a suferit de schizofrenie timp de 50 de ani, începând de la vârsta de 17 ani. A avut halucinații, paranoia și probleme de vorbire.
La vârsta de 70 de ani a fost internată în urma unei tentative de suicid, deși în acest interval fusese tratată cu 10 tipuri diferite de medicamente antipsihotice. În aceste condiții, la 70 de ani și având 150kg a început dieta ketogenică. La 2 săptămâni de la trecerea la acest regim nu numai că a început să slăbească, dar și simptomele specifice schizofreniei s-au diminuat. După alte câteva săptămâni a început să se simtă atât de bine încât a renunțat la medicamentele antipsihotice. De-a lungul timpului starea ei de spirit s-a stabilizat, iar halucinațiile și paranoia au dispărut complet.
La 12 ani de la această schimbare a slăbit 75kg, iar schizofrenia este în remisie completă.
Cel de-al doilea caz se referă la o femeie în vârstă de 39 de ani care a suferit de schizofrenie timp de 20 de ani, asociată cu depresie, anorexie, halucinații, anxietate și paranoia. La fel ca majoritatea pacienților a ascuns simptomele psihotice atunci când i s-a prescris tratamentul pentru anorexie și depresie, dar manifestările au devenit evidente și a fost diagnosticată cu schizofrenie și tratată cu 7 medicamente antipsihotice diferite fără ca simptomele să dispară. Pentru că avea și probleme digestive cronice i s-a recomandat dieta ketogenică. Din momentul în care a observat că simptomele specifice schizofreniei încep să se diminueze a decis să oprească tratamentul antipsihotic complet, dar a avut o criză și a fost internată.
A continuat dieta, iar după o lună în care a respectat acest regim și a luat și medicamentul Haldol a raportat remisia completă a simptomelor. În anul care a urmat a redus treptat doza de Haldol până a putut să-l elimine complet și a slăbit 40kg. La 5 ani de la aceste schimbări schizofrenia este în remisie și nu a mai luat niciun medicament antipsihotic. 

 
Ar trebui să încerci această dietă pe cont propriu?

Chiar dacă rezultatele dietei ketogenice sunt remarcabile, nu este indicat să încerci acest regim pe cont propriu, mai ales dacă vrei să tratezi o afecțiune gravă cum este schizofrenia. Chiar și un meniu nou are riscuri și efecte secundare și vei avea nevoie de sprijinul unui specialist. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Descoperire șocantă: 3 oameni au murit de cancer după ce au primit organe de la același donator

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

6 greșeli care afectează strălucirea părului tău

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

9 idei ca să folosești mierea în tratamentele de înfrumusețare

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

9 alimente care au mai multă vitamina C decât portocalele

Cum să folosești oțetul de mere pentru piele frumoasă și păr strălucitor

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Ce să faci dacă îți cad genele. Trucuri care le stimulează creșterea

Olivia Newton-John, diagnosticată cu cancer pentru a treia oară: „Cred că voi învinge“

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

De ce ar trebui să mănânci cât mai des afine

Miso - Ce beneficii are pentru sănătate această pastă

Ananas - Ce beneficii are pentru sănătate?

Robbie Williams, din nou tătic: Are o fetiță născută de o mamă surogat

Nucile - Ce beneficii au pentru sănătate?

8 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea marocană

Când cancerul nu mai e un capăt de drum: Încă o vedetă vorbește despre boala care i-a schimbat viața

Murele - Ce beneficii au pentru sănătate?

Keanu Reeves strânge bani pentru spitalele de copii. De ce nu vorbește despre asta

Cum vor arăta Meghan Markle și Kate Middleton la 60 de ani: Cu riduri și părul alb, dar tot frumoase!

Alimentația în timpul examenelor - Ce trebuie să mănânci pentru concentrare

10 cauze ascunse ale acneei şi modalităţi de a scăpa de ea

Păpușa vie: Fetița cu părul strălucitor cucerește lumea

Ce se întâmplă dacă te tunzi scurt? 7 beneficii neașteptate

Ce se întamplă de fapt atunci când îți trosnești degetele?