Sanatate cu ajutorul condimentelor

Condimentele adaugate in dieta pot fi de folos pentru a-ti asigura o sanatate de fier, dupa rezultatele unui studiu efectuat

"Adaugand condimente precum busuioc, oregano, usturoi, curry si rozmarin in dieta ta te poate ajuta sa pastrezi o greutate corporala sanatoasa. In plus, acestea te vor ajuta sa previi unele tipuri de cancer si chiar sa reduci tensiunea arteriala, sa controlezi nivelul glucidelor din sange si sa imbunatatesti sanatatea inimii", sustine dr. Suzanna Zick, coordonatoarea studiului.
Prin inlocuirea unor ingrediente traditionale precum zaharul, sarea si grasimile cu aceste plante si condimente nu numai ca iti vei imbunatati sanatatea organismului, ci si gustul alimentelor preparate cu ajutorul lor. - inlocuieste sarea cu plante; oregano, cimbrul, rozmarinul, patrunjelul si usturoiul pot da o aroma deosebita preparatelor tale; - foloseste usturoiul proaspat, deoarece are proprietatea de a scadea tensiunea arteriala si colesterolul. "Pentru a te bucura la maxim de beneficiile acestuia, este indicat sa consumi pana la 3 capatani medii de usturoi", ne sfatuiesc expertii; - consuma rozmarin, un antioxidant care imbunatateste memoria si este posibil sa previna cancerul; - scapa de raceala cu ajutorul busuiocului, oregano si rozmarin.
Uleiul esential din aceste are proprietatea de a lupta impotriva racelilor si a gripei; - trateaza tusea persistenta cu ajutorul cimbrului; - lupta impotriva cancerului consumand curry; - piperul, scortisoara, boia iute le poti folosi pentru a reduce tensiunea arteriala; - ghimbirul calmeaza stomacul si controleaza senzatia de greata; - inlocuieste zaharul cu scortisoara pentru gustarile dulci.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod