S-a descoperit un nou tip de hemoglobina

Un nou tip de hemoglobina a fost descoperit de cercetatorii de la Universitatea din Bonn, Germania.
Hemoglobina este o proteina care transporta oxigenul la celulele din organism si ia dioxidul de carbon de la acestea, schimbandu-si culoarea in timpul procesului.

Se pare ca noua hemoglobina descoperita de oamenii de stiinta de la Bonn transporta mai putin oxigen si, ca rezultat, nivelul de oxigen din sange este acelasi ca in cazul pacientilor care au un defect cardiac mostenit.

Examinand doi pacienti, echipa de cercetatori a descoperit ca noul tip de hemoglobina, pe care au numit-o hemoglobina Bonn, modifica nivelul de oxigen din sange.

Un baietel in varsta de 4 ani a fost internat la clinica pediatrica a universitatii, diagnosticat cu anoxie (lipsa aportului de oxigen la nivelul tesuturilor), defect cardiac mostenit.
Dupa o examinare mai ampla, doctorii nu au gasit niciun defect. Tatal copilului in varsta de 41 de ani avea un nivel scazut de oxigen in sange, fara insa a arata semne ale unui defect cardiac.
 
Dr. Berndt Zur, membru al echipei de cercetatori, dupa o reexaminare a baiatului si a tatalui, a ajuns la concluzia ca au descoperit un nou tip de pigment al sangelui.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod