Romanii pot lua medicamente compensate de la orice farmacie

Eliminarea plafoanelor pentru medicamentele compensate este o masura luata pentru cetateni "si nu pentru grupuri de interese, nu pentru carcotasi", a precizat Nicolaescu. "Ce trebuie sa faca Guvernul? Sa-si ia concediu daca este an electoral?", s-a intrebat retoric ministrul Sanatatii.
Desfiintarea plafoanelor inseamna ca, indiferent cand un cetatean primeste o reteta in regim de compensare, el se poate adresa farmaciei "in orice zi, la orice ora", a explicat Eugen Nicolaescu.

Farmacistii sustin ca nu se vor gasi suficienti bani pentru a acoperi toate retetele si le cer medicilor sa aiba restrictii.

"Eu inteleg ca este campanie electorala, trebuie sa luam niste masuri, dar in limita bunului simt. In conditiile in care nu mai exista plafon si se vor elibera medicamente, nu se poate intampla decat un lucru: farmaciile nu-si vor primi banii, pentru ca nu exista nicaieri suma nelimitata", precizeaza vicepresedintele Colegiului Farmacistilor, Clara Popescu.

Bolnavii se bucura, chiar daca se tem sa nu fie doar o promisiune electorala.

Cei mai incantati sunt distribuitorii de medicamente.
Ei se asteapta la vanzari mai mari, in conditiile in care, la jumatatea lunii, mai toate farmaciile isi epuizeaza plafoanele pentru medicamentele gratuite si compensate.

Sursa: Realitatea.net
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod