Mainile iti pot dezvalui afectiunile de care suferi

Stiai ca mainile pot spune multe despre o persoana? O simpla strangere de mana iti poate oferi foarte multe informatii despre starea acestuia de sanatate. Ultimele cercetari efectuate indica faptul ca felul in care arata mainile tale iti poate dezvalui afectiunile de care suferi.
De exemplu, mana unei femei poate avertiza asupra unei tumori ovariene, relateaza publicatia britanica Daily Mail.

Dr Graham Easton, medic de familie in Londra, se arata foarte interesat de aspectul mainilor, acestea oferind multe detalii privind sanatatea pacientilor sai. "Intotdeauna strang mana pacientilor cand ii intalnesc pentru prima data si nu fac asta din politete. Mainile imi ofera foarte multe informatii in legatura cu starea lor de sanatate. Doctorii pot afla mai multe despre starea pacientului analizandu-le mainile si nu fata."

Ce semne trebuie sa cauti atunci cand iti analizezi mana si ce afectiuni indica acestea poti afla in cele de mai jos.


Unghiile albastre pot avertiza asupra unor probleme cardiovasculare. Una dintre metodele folosite de medici pentru a controla nivelul de oxigen care circula prin sange este sa analizeze unghiile, degetele sau buzele pacientilor. Culoarea roz indica o circulatie buna.

Ai palmele inrosite? Acest lucru poate indica ciroza la ficat. Schimbarile hormonale cauzate de aceasta boala provoaca dilatarea vaselor de sange din piele. Astfel, daca ai palmele rosii ia legatura cu medicul tau pentru a-ti prescrie o serie de analize.

Daca articulatiile iti sunt ingrosate este posibil ca nivelul colesterolului sa fie ridicat.
Depozitarea colesterolului pe articulatii face parte dintre simptomele afectiunii numite hipercolesterolemie.

Unghiile in forma de lingura pot indica o posibila anemie. Daca unghiile tale nu au forma obisnuita (curbate) si prezinta o adancitura in mijloc poti avea deficit de fier. Se stie ca lipsa fierului din organism inmoaie si subtiaza unghiile, acestea rupandu-se mai des.

Palmele transpirate pot indica hiperactivitatea tiroidei.

Degetele cu varfurile umflate pot fi un semn al cancerului pulmonar.
Substanta PGE2, care produce inflamarea plamanilor, este produsa in exces de catre tumoare, se acumuleaza in degete si provoaca umflarea acestora.

Daca unghiile tale prezinta umflaturi, este posibil sa ai un inceput de artrita reumatoida, chiar daca articulatiile tale nu au devenit inca umflate si dureroase. Artrita poate provoca inflamarea vaselor de sange de sange aflate sub unghie.

Ai unghiile in doua nuante? Asta poate insemna ca rinichii tai nu sunt tocmai sanatosi. Acest lucru are loc din cauza ureei, care in acest caz se cristalizeaza sub piele si unghii.

Marimea peste medie a mainilor tale poate reprezenta un indiciu al unei tumori pituitare.

Sursa: DailyMail
 

Comentarii (12)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dan pe 23 Iul 2016, 11:13
    So dizvalit minele

    spunetzi va rog ce trebue sa fak ma doare mina treapta de la inchietura am o luna de zile nustiu ce sa fak ,so dizvalit,si acum si stinga mo inceput sa ma doara ???

    0
    0

  • spa pe 25 Ian 2013, 01:04
    va dau un sfat...

    NU MAI CREDE TI TOT CE SE VEDE parerea mea eu cd stranut ma dor mainile d l umeri in jos , asta cautam nush de l ce e asta dar imi vine s urlu dp c stranut

    3
    0

  • lidya pe 29 Dec 2012, 17:15
    mainile

    am mainile foarte zbarcite de 2-3luni indiferent ce as folosi e de moment si foarte uscate parca as avea piele de elefant.ce ma sfatuiti

    3
    0

  • Breaban Marina pe 16 Sep 2012, 12:08
    Mainele se umfla si am dureri in partea dreapta diminiata

    Ma trezesc dimineata de la dureri in partea dreapta si mainele sunt umflate ,ce poate sa fie asta ?

    32
    0

  • mirela pe 2 Iul 2012, 15:43
    Ajutor

    mâinile îmi sunt umflate și mă dor, toată ziua. Dimineața îmi sunt și mai amorțite. Am rezultatele analizelor la sânge și am valori normale cu excepția colesterolului de 236 și Ca mic. Ce să mai fac, ce poate fi? Am fost și la endo și mi-a dat tratament cu Iodid 100 mg. 1/2 la 2 zile.

    17
    0

  • Lisa pe 26 Nov 2011, 18:27
    rinichii ,degetele foarte umflate

    degetele de la maini sunt foarte umflate , am mainile f urate ...ce credeti ca trebuie sa fac ptr a nu le mai avea asa ?

    23
    6

  • isabella-cristina pe 21 Iun 2011, 01:31
    am citit articolul sperand ca o sa gasesc si ceea ce ma intereseaza pe mine

    as vrea sa stiu de ce o persoana poate avea niste bubite rosii pe maini care sa duca pe tot bratul pana la umar si sa tina chiar un an de zile.iar la asta se adauga faptul ca i-au scazut in lungime degetele de la maini.va rog spuneti-mi tot ce stiti despre asta si ce boala sau boli inseamna ca are acea persoana pt ca sunt disperata in aflarea unui raspuns.va multumesc anticipat

    4
    0

  • xd.deea.xd pe 6 Oct 2010, 10:02
    Pt` Iuliana

    Draga Iuliana nu te ingrijora de acele pete albe de pe unghii ! Nu sunt nimic inafara de un semn ca ai o lipsa de calciu [ mai mare sau mai mica, depinde cat de mari sunt petele albe sau cat de mici.]Si eu am de exemplu pe unghia de la degetul mic si e fooooarte mica, dar si aceata pata mia aparut pt` ca in aceasta vara am avut unghile mari de toot :))

    0
    0

  • IULIANA pe 16 Sep 2010, 10:25
    DESPRE UNGHII

    PE UNGHII MI AU APARUT NISTE PETE ALBE PE VARFURI SI AU DEVENIT MATE.NUMAI AU LUCIU.CE POATE FI?

    0
    2

  • DYBIM pe 31 Mar 2010, 17:59
    :) replica

    doctore, ma mir ca nu stii ca exista si ciroza de fan.... explicatie din dictionarul medical : Ciroza de fan Inflamatia mucoasei nazale de origine alergica(polen, graminee) ce se traduce prin accese violente de stranut, scurgere nazala apoasa, abundenta, insotite de dureri de cap si iritatie oculara; uneori este complicata cu astm.

    1
    0

  • simona pe 17 Ian 2010, 21:57
    tratament

    buna, incerc tot timpul sa-mi cresc unghiile dar nu reusesc, pt. ca se exfoliaza si se rup foarte repede am incercat tratament si cu ulei de masline. as vrea daca are cineva un tratament bun sau un sfat sa-mi oferiti. merci mult

    6
    2

  • dr pe 1 Dec 2009, 14:47
    Gogoman!

    Exista ciroza localizata la un alt organ decat ficatul? Fie DailyMail a luat-o razna pe campii, fie traducatorul Dvoastra este certat cu gramatica(aspect mai mult decat probabil)!

    6
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod