Romania, singura tara care trateaza toate cazurile de gripa porcina in spital

Romania este inca singura tara care trateaza toate cazurile confirmate cu AH1N1 in regim de spitalizare, o masura asumata care s-a dovedit a fi corecta, potrivit Ministerului Sanatatii.
Astazi, Romania va sustine adoptarea concluziilor Consiliului UE pe aceasta tema si isi exprima disponibilitatea de a acorda, la momentul necesar, asistenta medicala tarilor in curs de dezvoltare pentru combaterea A/H1N1. La Luxemburg o delegatiei condusa de profesor doctor Adrian Streinu-Cercel participa la Reuniunea Consiliului Uniunii Europene care are ca scop stabilirea unor mecanisme coordonate la nivelul statelor membre de raspuns in caz de pandemie.
 
Oficialii romani vor prezenta in cadrul Reuniunii situatia actaula la nivel national in ceea ce priveste preventia imbolnavirilor cu virusul gripal A/H1N1, dar si masurile luate de autoritati pentru controlul acestora.

 
Prin activitatea Institutului National de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino, Romania face parte din consortiul flusecure, asigurand producerea a 5 milioane de doze de vaccin cu virus fragmentat A/H1N1 pentru utilizarea la nivel national.
 
De la aparitia si extinderea noii forme de gripa pandemica, Ministerul Sanatatii a elaborat si aplicat Planul National de interventie pandemica si Planul intersectiorial de actiune, bazat pe strategia reducerii la maximum a imbolnavirilor pana la aparitia vaccinului.

 
Retelele de epidemiologie si de boli infectioase au reusit sa intervina prompt, conform protocoalelor, si intr-un timp record care face ca in tara noastra sa se inregistreze doar 351 de imbolnaviri la o populatie de peste 20 milioane de locuitori si prin absenta raspandirii intracomunitare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod