Renovarea sectiei de oncologie a Spitalului "Marie Curie"

Proiectul de renovara a sectiei de oncologie a Spitalului de Ugenta Marie Curie, Bucuresti, face parte din campania "Stop Cancer", organizata de Fundatia Scheherazade, cu scopul de a sesibiliza opinia publica asupra cancerului juvenil si de a strange fonsuri pentru renovarea si dotarea spitalului Marie Curie cu aparatura medicala performanta.
Lucrarile de reamenajare vor fi finalizate in luna septembrie a acestui an si vor consta in igienizarea, redecorarea si dotarea cu mobilier nou a saloanelor din sectia de oncologie, pentru a imbunatati conditiile de spitalizare.

Fundatia Vodafone Romania finanteaza renovarea sectiei de oncologie a Spitalului pentru Copii "Marie Curie" din Bucuresti.

"Inca de anul trecut, Fundatia Vodafone Romania si-a orientat o mare parte din fonduri catre cresterea calitatii asistentei medicale, inclusiv prin dotarea cu echipamente medicale a sectiilor de pediatrie.
In 2008, am alocat 600.000 pentru proiectele de asistenta medicala, care vor include si proiecte desfasurate in spitalele de oncologie", a spus Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania.

Lucrarile de renovare a Spitalului "Marie Curie" au inceput in iunie 2007, iar pana la sfarsitul acestui an vor fi terminate 4 etaje din cele 7 ale cladirii.

"De la inceputul campaniei si pana in prezent, Fundatia Scheherazade a strans 800.000 Euro pentru renovarea Spitalului Marie Curie. Prin investitia Fundatiei Vodafone Romania am reusit sa depasim 1 milion de Euro pentru sustinerea acestui proiect.
Responsabilitatea de a lupta impotriva cancerului juvenil este o responsabilitate pe care trebuie sa ne-o asumam in mod colectiv - Statul, societatea civila si sectorul privat. Avem nevoie de sustinerea unei societati civile active, a persoanelor fizice si a unui sector privat dinamic. Dorim sa strangem 3,5 milioane de euro din donatii, pana la sfarsitul anului 2008. Trebuie sa ne promitem noua ca va veni ziua in care fiecare copil va putea fi vindecat, iar fara actiuni, promisiunile noastre vor fi doar vorbe in vant", a declarat Wajiha Haris, Presedinte Fundatia Scheherazade.

Pana in prezenta Fundatia Vodafine a facut mari investitii in aparatura medicala: cardiotocografe, monitoare pentru functii vitale, echografe si incubatoare performante - pentru spitale din Bucuresti si din tara, inclusiv aparatura in valoare de 40.000 de Euro pentru spitalul "Marie Curie".


In 2008, Fundatia Vodafone Romania va continua sa se implice in programe de sanatate, una dintre directiile principale in acest an fiind sustinerea proiectelor de asistenta medicala in sectii si spitale de oncologie.
 
Misiunea Fundatiei Scheherazade este sa vina in ajutorul copiilor, indiferent de mediul social din care provin, religie sau rasa, prin construirea de parteneriate durabile cu Guvernul, sectorul de business si societatea civila. Fundatia incearca sa imbunatateasca conditiile din mediul sanitar, sa promoveze activitati ce pot salva vieti si sa sponsorizeze activitati ce vin in sprijinul protectiei copilului.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod