"Raul de scoala" exista!

Vacanta de vara este pe sfarsite si prima zi de scoala se apropie cu pasi repezi. Odata cu aceasta vin si "imbolnavirile" copiilor: dureri de cap, de burta, in unele cazuri, chiar febra. Toate acestea dispar ca prin minune in weekend. Este vorba de "raul de scoala" chiar daca pentru multi parinti reprezinta doar un capriciu al copiilor.
Potrivit unui articol publicat in Live Science dupa o perioada destul de lunga petrecuta acasa fara a mai avea un program strict si a depune efort intelectual, copiii care trebuie sa reinceapa scoala sunt nelinistiti si toate temerile lor se transmit in plan fizic, prin simtomele de mai sus.

Anxietatea de dinaintea inceperii scolii este intalnita la 5 % dintre pustii americani, fetite si baieti, cu varste de 5, 6, 10 si 11 ani. Cu cat este mai lunga vacanta, cu atat este mai grea reintoarcerea pe bancile scolii.
Astfel, in semtebbrie, o data cu inceperea scolii, se inregistreaza cel mai mare numar de cazuri de "rau de scoala", dar fenomenul este prezent pe tot parcursul anului scolar. Copilul plange, nu vrea sa ramana la scoala, isi cheama mama si vrea sa se intoarca acasa.

Cercetatoarea Lori Crosby de la Institutul pediatric Children's Hospital Medical Center din Cincinnati recomanda ca parintii sa continuie sa-si trimita copiii la scoala si numai in cazul in care constata ca sufera de o boala contagioasa sau de ceva mai grav sa-i opreasca acasa.


"Ca sa nu existe niciun dubiu, recomand un control la medicul pediatru" - a mai declarat Lori Crosby, subliniind cateva motive pentru care copiii refuza sa mai mearga la scoala. Printre acestea se numara: anxietatea datorata despartirii de mama, teama de a fi refuzat de colegi si de a nu se integra, teama de a fi victima micilor glume dintre colegi, preocupari care privesc familia (de exemplu, neintelegerile dintre parinti), teama de lectii si noi responsabilitati, dificultati in a asimila materiile scolare.
In toate aceste cazuri copiii trebuie ajutati si sustinuti permanent, iar daca situatia devine mai dificila, parintii trebuie sa apeleze la ajutorul psihologului.

Sursa: Corriere della Sera
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • florica pe 10 Sep 2008, 08:31
    raul de scoala

    acelasi rau se simte si la cei mari dupa concedii,dar se manifesta prin faptul ca nu-ti vine sa te apuci de nimic, te gandesti mereu la concediu

    0
    0

  • Loredana pe 9 Sep 2008, 09:21
    Se poate la orice nivel

    Cele mai usoare metode de memorare sunt rezumatul si schema. Ca sa inveti usor trebuie sa scrii de doua ori. Ca sa ai vointa sunt folositoare ceaiurile reci cu macese la pliculete, urzici sau amestec de urzici uscate cu miere. Studiile au demonstrat cum printr-un program regulat de rugaciune creste materia cenusie (o rugaciune simpla repetata mai multe zile).

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod