Un nou test pentru masurarea incarcaturii virale in cazul VHB

Administratia Alimentelor si Medicamentelor din S.U.A a aprobat un nou test, numit Cobas TaqMan VHB, cu ajutorul caruia se masoara incarcatura virala a organismului cu virusului hepatitei B. Acesta este primul test acido-nucleic pentru depistarea virusului hepatitei B (VHB), cu ajutorul caruia este masurata cantitatea de ADN viral din sange.
Prin evaluarea incarcaturii virale, medicul poate aprecia progresul terapiei antivirale in cazul persoanelor care sufera de o infectie cronica cu VHB.

Testul Cobas TaqMan HBV extrage si apoi amplifica sectiuni de ADN viral din plasma. Sectiunile de ADN viral sunt masurate pentru a se stabili nivelul de baza al infectiei inainte de a incepe tratamentul, si apoi este folosit in timpul tratamentului pentru a evalua raspunsul la tratament. Astfel, nivelul de baza al virusului hepatitei B ar trebui sa scada in timpul tratamentului.
La acest test se adauga si examenul biochimic si testul serologic.

"Masurarea incarcaturii virale in cazul pacientilor care sufera de VHB este un aspect deosebit de important pentru tratarea infectiei cu virusul hepatitei B", a declarat Daniel G. Schultz, director la Centrul FDA.

Potrivit Organizatiei Mondiala a Sanatatii, HBV este cea mai grava forma de hepatita virala, care afecteaza aproximativ 2 miliarde de persoane din intreaga lume in fiecare an. Infectarea cu virusului hepatitei B: relatii sexuale neprotejare, folosirea acelor de seringa infectate sau virusului este transmis de la mama la fat.


Simptomele apar doar la 70% dintre pacienti si se manifesta prin: dureri abdominale, oboseala, lipsa poftei de mancare, voma, greturi si galbinare.

Sursa: FDA News


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod