Produs de slabit eliberat fara prescpriptie medicala

Comisia Europeana a aprobat pentru prima data un produs pentru scaderea in greutate care se elibereaza fara prescriptie medicala. Autorizatia de punere pe piata aprobata la nivel central face ca GlaxoSmithKline (GSK) sa poata introduce alli (orlistat 60mg) in toate cele 27 de tari membre ale Uniunii Europene. Produsul este destinat adultilor cu un Indice de Masa Corporala de 28 kg/m2 sau peste aceasta valoare.
"Alli a ajutat milioane de consumatori din Statele Unite sa scada in greutate treptat si constant si, in acelasi timp, sa adopte un stil de viata sanatos. Suntem extrem de incantati ca ni s-a oferit sansa de a obtine un succes asemanator si in Europa. In curand vom introduce alli in farmacii la nivelul intregii Uniuni Europene", a declarat Manfred Scheske, presedintele GSK Consumer Healthcare Europe

"Primirea acestei autorizatii reprezinta un moment important pentru viitorii consumatori din Romania.
Aici, ca peste tot in lume, exista o problema majora de sanatate publica, obezitatea. Cu ajutorul alli venim in ajutorul celor care isi doresc sa slabeasca si sa adopte un stil de viata echilibrat
", a declarat Adrian Samson, General Manager GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Romania. In Romania, acest produs va fi lansat in lunile urmatoare.

Alli este indicat adultilor care vor sa scada in greutate si au un Indice de Masa Corporala de 28 kg/m2 sau peste aceasta valoare. Produsul este recomandat a fi folosit impreuna cu o dieta redusa caloric si saraca in grasimi.
Doza recomandata pentru alli este de o capsula de 60 mg, de trei ori pe zi, in timpul meselor continand cantitatea recomandata de grasimi.

Studiile clinice au aratat ca alli in combinatie cu o dieta redusa caloric, cu aport redus de grasimi, poate ajuta la pierderea cu 50% mai mult in greutate decat daca s-ar tine numai dieta. Astfel, daca cineva ar pierde 2 kg doar dupa o dieta, cu ajutorul alli poate pierde inca 1 kg in plus.

Produsul actioneaza prin blocarea absorbtiei in organism a unei parti din grasimea existenta in alimentele ingerate care altfel s-ar transforma in kilograme in plus.


Alli (orlistat 60 mg) a fost pus pe piata in Statele Unite in iunie 2007 si este unicul produs aprobat de Food and Drugs Administration (FDA) care contribuie la scaderea in greutate si care se elibereaza fara prescriptie medicala.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • luk pe 22 Feb 2009, 08:29
    xenical

    mie mi a dat endocrinologul xenical in special pentru ficatul gras. am luat decat 1 luna tratamentul intreg sim inca o luna doar la mesele cu ceva grasime. de slabit nnu am slabit deloc, la ficat ce i drept m am simtit mai bine. eu am avut "rusini" doar in primele zile. eu nu mananc gras aproape deloc si nu a fost prea grava situatiunea. m am obisnuit cu senzatia si mergeam de urgenta la toilet. am auzit de cazuri in care au avut mari probleme cu intestinele din cauza xenicalului. probabil si din cauza ca persoanele respective mananca foarte gras. mie de scarba mi-a pierit pofta si de alimentele putin grase pe care le mancam. pentru amatoare recomand absorbantele de noapte pana se obisnuiesc.

    0
    0

  • sandavo pe 19 Feb 2009, 18:00
    alli

    Zice-se ca alli este mai slab decat xenical-ul, dar pe net si in documentarul pe care l-au difuzat pe 18 februarie 2009 sunt foarte clar punctate efectele si se recomanda a se purta lenjerie de schimb in geanta...ca sa nu mai spun de ce rusini se "laudau" ca au avut parte beneficiarii acestui tratament (in review-uri la adresa acestui alli)

    0
    0

  • ioana pe 29 Ian 2009, 16:42
    alli

    SPER SA FIE MAI BUN DECIT REDUCTILUL CARE ARE NISTE EFECTE ADVERSE GROAZNICE

    0
    0

  • Brenda pe 29 Ian 2009, 09:20
    Alli = Xenical?

    Aceleasi caracteristici le are si Xenicalul daca nu ma insel....?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod