Primul Congres National de Psihiatrie a Copilului si Adolescentului la Bucuresti

Asociatia Romana de Psihiatrie a Copilului si Adolescentului si Profesii Asociate organizeaza, in perioada 20 - 23 iunie, primul Congres National de Psihiatrie a Copilului si Adolescentului in Bucuresti, la Palatul Patriarhiei. Acest congres este dedicat ADHD-ului si autismului, precum si modelelor specifice de abordare psiho - terapeutica la copii si adolescenti

La acest eveniment si-au anuntat prezenta 720 de participanti, 26 speakeri, dintre care 12 sunt invitati din strainatate, acesta desfasurandu-se in paralel cu a IV-a Conferinta Nationala de Sanatate Mentala a Copilului si Adolescentului.
Sindromul hiperkinetic cu deficit de atentie (ADHD) este o tulburare de comportament a copilului care se manifesta prin deficit de atentie si dificultati in desfasurarea unei sarcini. Neatentia, impulsivitatea, hiperactivitatea, agitatia, comportamentul inadecvat sunt simptomele de baza a ADHD. In 30% dintre cazuri, ADHD duce la delicventa. Autismul este o tulburare a creierului care interfereaza cu abilitatea de a comunica si de a relationa cu cei din jur, care nu se dezvolta in timp, ci este prezenta de la nastere.
De obicei, copiii cu autism nu au o dezvoltare normala a vorbiriisi pot parea "surzi", desi testele de audiometrie sunt normale. 75% dintre persoanele afectate prezinta si handicap mental.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod