Autismul va deveni vindecabil!



Dupa ani buni de cercetari, medicii de la Universitatea din Texas, SUA, au descoperit ca autismul este cauzat de diferentele dintre doua proteine. Ei au demonstrat practic ca unele proteine sporesc gradul de excitabilitate a celulelor nervoase, iar altele opresc aproape total activitatea acestor celule. Concluzia aproape vine de la sine: intre cele doua proteine trebuie sa existe un echilibru permanent, pentru o functionare corecta a centrilor nostri nervosi. Recentele studii, publicate si in prestigioasa revista americana "Neuron", au relevat faptul ca in cazul bolnavilor de autism acest echilibru este la paralizat definitiv.
Prin urmare, daca legaturile dintre celulele nervoase sunt perfect balansate de proteinele excitante si cele care aduc inhibitia, atunci se poate spune ca autismul poate fi vindecat mult mai rapid. Proteinele excitante care activeaza celulele nervoase au fost descoperite cu mai bine de 10 ani in urma, la Southwestern Medical Center. Dar pana acum, nu se stia exact functionarea lor. "Fara a sti functionarea acestor proteine, nu puteam schita o strategie terapeutica, in functie de schimbarile si actiunile lor.
Stiam doar ca provoaca autismul si atat", a declarat dr Ege Kavalali. "Dupa ultimele cercetari am putut constata ca cele doua proteine, neuroligin 1 si neuroligin 2, creeaza un punte de legatura peste nodurile de sinapse si celule nervoase, facand o legatura intre ele. Cand exista o dereglare pe acest traseu, numarul de sinapse scade dramatic, iar celulele nervoase aproape ca nu mai au nicio excitatie. Aceste anomalii ii fac pe bolnavii de autism sa comunice si sa interactioneze foarte greu cu alte persoane.
Ei nu inteleg sensul vietii, nu pot dezvolta o prietenie cu cineva si au capacitate scazuta de a intelege sentimentele celor din jur", a mai spus Kavalali. "Ultimele descoperiri in ceea ce priveste rolul celor doua proteine in vindecarea autismului sunt extrem de importante. Aveam nevoie sa stim mai multe despre aceste gene, acest cod comportamental, ca sa putem stabili cu exactitate cauzele autismului si perspectivele de vindecare. Intelegand care sunt diferentele dintre creierul unui bolnav de autism si cel normal, putem avea interventiile necesare si metodele de reeducare", a fost de parere si profesorul Simon Baron-Cohen, de la Universitatea Cambridge, din Marea Britanie.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • trinitex pe 24 Iun 2007, 08:33
    intreare despre autism

    totusi, autismul se dobandeste sau este cauzat de o greseala genetica?

    0
    0

  • zlibut simona pe 23 Iun 2007, 10:20
    cea mai buna veste

    nu cred ca ar fii parinti mai fericiti ca noi care avem copii cu spectru autist ca aceasta boala sa aiba o metoda de vindecare dar sper din tot sufletul sa fie posibil si la noi in romania si sa avem si noi oameni de rad sa putem face si noi tratamentul care din pacate nu avem posibilitati financiare asa bune sa dea bunul D-zeu sa se realizeze ce si au propus medici din SUA si sa dea rezultate bafta si felicitari lor

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod