Prima tulpina de virus gripal izolata



Centrul National de Referinta pentru Gripa a anuntat ieri ca a izolat o tulpina de virus gripal de tip B la un pacient din Bucuresti. Acesta este primul caz de gripa din acest an. In municipiul Bucuresti au fost inregistrate 497 de solicitari la Ambulanta, dintre care pentru gripa 4, pentru infectii acute ale cailor respiratorii superioare (IACRS) - 450 si pentru pneumonii - 43, informeaza Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor Transmisibile (CPCBT). De asemenea, a fost raportat un caz de gripa, 1.713 cazuri IACRS, dintre care au necesitat internare 110, 196 de pneumonii, din care au fost internate 69.

Nu au fost semnalate decese. Potrivit CPCBT, numarul infectiilor respiratorii inregistrate la nivel national a crescut in ultima saptamana cu un sfert, atat pentru IACRS, cat si pentru pneumonii, in timp ce numarul internarilor a ramas constant. Astfel, au fost inregistrate aproape 20.000 de cazuri de pneumonii, dintre care 3.550 au necesitat internare, inregistrandu-se si un deces din cauza pneumoniei in judetul Galati, la un copil de varsta pana la 4 ani. Numarul IACRS a depasit 50.000, din care peste 2.000 au fost internate.
In total, la nivelul tarii, in saptamana 4-10 decembrie, au fost inregistrate peste 70.000 de infectii respiratorii, pneumonii si gripa, dintre care 5.600 au necesitat internare, fiind consemnat si un deces.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod