Premiera: maine este Ziua Europeana Impotriva Obezitatii

Facebook Twitter Comenteaza
Premiera: maine este Ziua Europeana Impotriva Obezitatii
Sambata, 22 mai, statele Uniunii Europene vor marca pentru prima oara Ziua Europeana impotriva Obezitatii (ZEIO). Obiectivul ZEIO este acela de a veni in sprijinul cetatenilor europeni supraponderali si obezi, de a-i ajuta sa isi schimbe stilul de viata pentru a-si controla greutatea si a-si imbunatati calitatea vietii.

Ziua Europeana Impotriva Obezitatii (ZEIO) este o initiativa paneuropeana independenta a organizatiilor pacientilor obezi, a comunitatii medicale si comunitatii politice în vederea informarii si educarii publicului cu privire la riscurile pentru starea de sanatate a individului cauzate de excesul ponderal si obezitate.

Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Romania se afla pe locul trei in Europa in ceea ce priveste obezitatea in randul copiilor.
In acelasi timp, potrivit statisticilor Institutului de Endocrinologie "C.I.Parhon", un roman din patru sufera de obezitate, iar Romania se claseaza in primele zece locuri in Europa privind numarul persoanelor care se confrunta cu aceasta problema. 25% dintre romani sunt obezi, iar 50% au probleme cu kilogramele in plus, avertizeaza statisticile, prevalenta fiind mai mare in randul femeilor. Cele mai afectate sunt persoanele cu varsta peste 30 de ani.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod