Petrecere de Craciun pentru copii cu hemofilie

Asociatia Nationala a Hemofilicilor din Romania cu sprijinul Institutului National de Hematologie Transfuzionala, al companiei Bayer Schering Pharma, Zurli Events si al cofetariei Cafina a organizat, astazi, la clubul Kiddy Land o petrecere de Craciun dedicata copiilor hemofilici.
Cei 40 de copii veniti din judetele Ilfov, Ramnicu Valcea, Braila, Bacau si Bucuresti au avut parte de multe surprize, jocuri si povesti de iarna si, nu in ultimul rand, de vizita lui Mos Craciun care a venit incarcat cu daruri pentru fiecare.

Partenerii de joaca ai copiilor au fost Gabriela Szabo si Razvan si Dani. Vedetele au avut grija ca distractia si voia buna sa nu lipseasca de la cea mai frumoasa sarbatoare a anului.

"Craciunul este cu siguranta sarbatoarea de care sunt legate cele mai frumoase amintiri ale copilariei si de aceea nu puteam rata un asemenea moment de a ne arata sprijinul.
Ne dorim ca toti copiii care sufera de aceasta boala sa aiba parte de bucuria, distractia si cadourile pe care, din pacate, multi dintre ei nu le pot avea in fiecare zi"
, a declarat Luminita Rusen, medic la Institutul National de Hematologie Transfuzionala.  

"Asociatia Nationala a Hemofilicilor din Romania se preocupa prin toate actiunile pe care le intreprinde ca cei bolnavi de hemofilie sa aiba o viata cat mai aproape de normal, iar prin evenimentul de astazi speram ca  am reusit sa le oferim acestor copii un Craciun cu adevarat fericit si inca un pas spre normalitate", a declarat Nicolae Oniga, Presedintele Asociatiei Nationale a Hemofilicilor din Romania.


In Romania sunt inregistrati 1500 de pacienti cu hemofilie dintre care 600 au forme severe de boala. In jur de 400 sunt copii sub 18 ani si 70 dintre acestia au varste sub 5 ani.

Hemofilia este o afectiune a sangelui, transmisa genetic si care se manifesta prin sangerari spontane sau in urma traumatismelor, determinate de lipsa factorilor necesari coagularii sangelui. Aceasta afectiune se manifesta foarte devreme in copilarie, dureaza toata viata si poate duce la invaliditate. Desi considerata o boala rara, hemofilia ridica serioase probleme de integrare sociala a copiilor si adultilor hemofilici.


"Daca acesti copii vor beneficia de un tratament corect, care astazi este posibil, vor putea creste ca toti ceilalti copii sanatosi, vor putea sa-si termine studiile, sa-si dezvolte cariere. In lipsa tratamentului insa, cei mai multi dintre ei vor capata tot felul de handicapuri, putini vor reusi sa-si termine scoala sau sa-si mentina job-ul", a mai declarat Nicolae Oniga.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod