Sarbatorile: la mine sau la tine?

Sarbatorile vin de cele mai multe ori cu sentimente contradictorii. Iti doresti atmosfera, iti doresti si vacanta, zilele libere si gandul ca vei putea face lucruri care iti plac. Insa vin si cunoscutele dureri de cap, prin care a trecut fiecare: unde petrecem sarbatorile?
Nu este o decizie usoara cand ai un partener care are o familie, ai si tu o familie, aveti prieteni si planuri ce vin din toate partile. Si alegerea devine tot mai grea, cu cat presiunea e mai mare. In loc sa iti incordezi muschii si sa te pregatesti de lupta, poate te va ajuta sa privesti putin altfel lucrurile de data asta si sa ii inveti si pe cei de langa tine sa faca asta.


Cum iei decizia cea mai buna?

Analizeaza fiecare varianta in parte si incearca, in masura in care e posibil, sa nu fii subiectiva. Daca anul trecut nu ti-a placut la parintii lui pentru ca prietena fratelui prietenului tau a incercat prea mult sa iasa in evidenta, alege si alta cale de a rezolva problema inafara de a da bir cu fugitii.


Daca prietenului tau ii place o varianta pe care tu nu o agreezi, cu siguranta stii ce il atrage pe el acolo. Si daca stii, poate vei reusi sa il convingi sa gaseasca acele lucruri si acolo unde vrei tu sa mergeti.

Nu trata acest lucru ca pe o negociere, in care sa fie important sa obtii ceea ce vrei tu. Si cu cat obtii mai mult, cu atat te vei simti mai bine. Daca te obisnuiesti ca lucrurile la voi in relatie sa fie de tipul "cum vreau eu sau cum vrei tu", fericirea unuia va fi construita pe frustrarea celuilalt. Si relatia nu are niciun beneficiu din asta, pentru ca totul devine in timp o lupta de putere.



Asculta-l si pe el!

O relatie trainica inseamna cooperare. Incercati ca atare sa va asezati alaturi, ca doi parteneri ce sunteti si sa aveti ca obiectiv gasirea unei variante pentru sarbatori. Asculta ce spune celalalt, nu sabota argumentele sale, ci du-le mai departe. In acest fel, varianta finala va fi una a amandurora si o sa va puteti bucura amandoi de ea.

Daca partenerul tau e obisnuit sa lupte pentru ce vrea el si sa nu te asculte, e un moment bun sa il faci sa isi dea seama de asta si sa discutati mai intai acest lucru. Caci o relatie are nevoie de fiecare din voi pentru a deveni stabila si echilibrata.



A treia varianta: solutia problemei!

Daca sunteti blocati intre doua variante care au "victime colaterale" (de exemplu, daca mergi la parintii tai vor fi suparat parintii lui, sau invers) exista si o a treia solutie, sau incercarea de a le impaca pe amandoua. Privind situatia constructiv, pentru ca sarbatorile sunt un prilej de bucurie, o sa va dati voie sa vedeti partea buna a lucrurilor. De exemplu, ca aveti multi oameni care tin la voi si care se bucura sa va aiba in preajma.

Sarbatorile de iarna sunt simbol al fericirii si bunatatii.
Lasa acest spirit special al sarbatorilor de iarna sa te cuprinda si sa gasesti placerea nu doar de a obtine mici victorii personale, ci de a vedea bucuria pe chipul celor la care tii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod