Peste 3 milioane de pensionari vor beneficia de medicamente compensate cu 90%

Peste 3 milioane de pensionari vor putea achizitiona oricare dintre cele 650 de medicamente aflate pe Sublista B la un nivel de compensare de 90%.
Anterior, medicamentele incluse in Sublista B erau compensate in procent de doar 50% din pretul de referinta, indiferent de veniturile realizate din pensii. Potrivit Hotararii Guvernului, compensarea de 90% va fi suportata in proportie de 50% din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate, restul de 40% fiind acoperit din bugetul Ministerului Sanatatii.

"Intr-un context dificil precum cel actual se impune o reevaluare a prioritatilor, astfel incat sa putem sustine cu precadere categoriile cele mai afectate.
Subventionarea cu 90% a medicamentelor pentru pensionarii cu venituri reduse a reprezentat o promisiune si o prioritate a Guvernului care devine realitate"
, a declarat dr. Ion Bazac, Ministrul Sanatatii.

Sublista B cuprinde 650 de medicamente (216 denumiri comune internationale - DCI), necesare in tratamentul hipertensiunii arteriale, afectiunilor circulatorii, pentru scaderea colesterolului, impotriva vertijurilor, tulburarilor capacitatii mentale etc.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod