Persoanele cu copii nu sunt mai fericite decat cele care nu sunt parinti

Faptul ca au copii nu ii face pe oameni mai fericiti. Aceasta este concluzia la care a ajuns un sociolog englez, citat de Telegraph.co.uk.
Potrivit dr. Nattavudh Powdthavee de la University of York, asocierea dintre a avea copii si fericire este nerelevanta. Sociologul isi motiveaza afirmatia citand un studiu britanic efectuat recent, conform caruia adultii care au copiii au o viata la fel de  satisfacatoare ca si cei care nu sunt parinti.

Dr. Powdthavee mai spune ca parintii isi amintesc lucruri placute, precum primul zambet al copilului si se gandesc la aceste amintiri mai mult decat la responsabilitatile si toate lucrurile pe care le implica cresterea copilului.
Dar aceste momente de fericire sunt anulate de treburile casnice si grijile zilnice ale celor care au o familie.

Pentru a ne da seama cum este sa fim mama sau tata, trebuie sa ne concentram mai mult pe aspectele pozitive decat pe cele negative ale 'meseriei' de parinte, a mai declarat cercetatorul.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • calin maria pe 21 Mar 2009, 22:30
    parinti fericiti

    nu pot sa cred ca as putea fi fericita fara fetita mea esteo prostie daca cineva se gindeste la asa ceva este singuru lucru pe lumea asta care imi da putere ori cit de obosita asi fi sau de trista nici odata nu cred ca as fi asa de fericita fara fetita mea ne simtim impliniti si realizati prin ia dumnezeu so azute

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod