Astazi se lanseaza portalul EU-Health in limba romana

Portalul Uniunii Europene este consacrat sanatatii publice si ofera o gama larga de informatii si date cu privire la chestiuni si activitati legate de sanatate la nivel european si international.
Portalul va fi lansat de catre Ministrul Sanatatii, dr. Ion Bazac si Comisarul European pentru Sanatate Androulla Vassiliou. Cei doi oficiali vor participa la lansarea in limba romana a Portalului European de Sanatate, si vor discuta o serie de subiecte legate de politici si actiuni la nivel comunitar: donarea si transplantul de organe, drepturile pacientilor in ceea ce priveste asistenta medicala transfrontaliera, strategia in ceea ce priveste maladiile rare, inegalitatile din sectorul sanatatii la nivel european si Cartea Verde privind personalul sanitar.

"Doresc sa le transmit concetatenilor mei ca Portalul pentru Sanatate al Uniunii Europene, pe care il lansam astazi in limba romana, nu este o initiativa formala.
Acesta este un instrument practic si care completeaza actiunile Comisiei Europene si ale Ministerului Sanatatii deopotriva. Utilitatea acestuia pentru romani sta poate cel mai mult in faptul ca raspunde unei nevoi actuale majore - cunoasterea si respectarea drepturilor pacientilor",
a declarat ministrul Sanatatii. "Mai mult decat atat, Portalul pentru Sanatate al Uniunii Europene este o usa care se deschide initiativelelor comunitare si problemelor legate de imbunatatirea starii de sanatate, de politica medicamentului, de asistenta medicala transfrontaliera si multe altele", a mai precizat dr.
Ion Bazac.

Principalul obiectiv al Portalului este furnizarea de informatii simple, clare si fundamentate stiintific asupra masurilor de protectie a sanatatii si de prevenire a bolilor, precum si informarea cu privire la programe si initiative in domeniul sanatatii la nivel european. Scopul portalului este de a influenta pozitiv comportamentul cetatenilor in favoarea unui stil de viata sanatos si de a promova imbunatatirea starii de sanatate la nivel UE.

Specialisti in domeniul medical, cercetatori, factori de decizie politica sau oamenii simpli vor putea accesa in limba romana informatii clare si probate stiintific pe tema sanatatii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mihalcea Virginia pe 22 Mar 2009, 22:09
    totul despre sanatate

    Citesc cu mult interes toate aparitiile de sanate pentru ca sunt foarte interesante si invat tot timpul lucruri noi.Va multumesc ca mi le trimiteti.Virginia.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod