Parkinson - O boala subdiagnosticata

Boala Parkinson este o afectiune subdiagnosticata, ale carei cauze nu sunt cunoscute cu precizie si nu beneficiaza de tratamente care sa asigure vindecarea.
Prof. dr. Ovidiu Bajenaru (foto), seful Clinicii de Neurologie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, precizeaza ca boala Parkinson este o afectiune degenerativa a sistemului nervos central, situandu-se pe locul doi in lume, dupa Alzheimer, intre bolile degenerative. Estimarile arata ca incidenta este intre 200 si 300 de pacienti la 100.000 de locuitori in zona Europei.
In Romania, potrivit prof. dr. Ovidiu Bajenaru, se apreciaza ca exista 70.000 de pacienti care sufera de aceasta boala. In intreaga lume, aproximativ 4 milioane de persoane sunt afectate de aceasta maladie. Recent, a fost lansat pe piata romaneasca un nou produs sub forma de comprimate, compensat 100%, destinat pacientilor cu boala Parkinson. El permite pacientilor care sufera de aceasta maladie sa cunoasca ameliorari ale capacitatii de efectuare a activitatilor zilnice si o reducere a simptomatologiei severe bolii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod