Osteoartrita poate fi ameliorata

Persoanele afectate de osteoartrita la genunchi care au slabit sunt vizibil mai mobile si suporta mai usor durerea, potrivit unui nou studiu danez

"Terapia de scadere in greutatea folosita in cazul pacientilor obezi cu osteoartrita este benefica atat pentru diminuarea durerii si castigarea mobilitatii, cat si pentru sanatate pe ansamblul ei, in boli cum ar fi cele cardiovasculare", a precizat conducatorul studiului. Osteoartrita este cea mai intalnita afectiune a articulatiilor, adeseori fiind asociata cu o mobilitate scazuta.
Numeroase studii au dezvaluit in ultimii ani ca exista o legatura directa intre scaderea in greutatea si imbunatatirea starii pacientilor. Astfel, cercetatorii danezi au hotarat sa conduca un studiu mai elaborat, pentru a observa daca acest lucru este demonstrabil. Cercetatorii au revazut evidenta a 23 de clinici. Concluzia: conform dosarelor medicale, pacientii afectati de osteoartrita simt o usoara imbunatatire in urma unui regim alimentar urmat de o scadere in greutate de 7,6% din masa corporala.
"O scadere in greutate de pana la 10% din greutatea corpului are ca rezultat o imbunatatire a mobilitatii de la moderat pana la foarte bun", mai precizeaza conducatorul studiului.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mariana niculae pe 29 Iun 2006, 15:52
    osteoartita

    ce fel de regim trebuie sa tin ,am 46ani si 98kg

    0
    0

  • mariana niculae pe 29 Iun 2006, 15:46
    osteoartita

    da este foarte adevarat,obezitatea este de vina ,bato vina ,sufar de aceasta maladie si fac tratament deoarece nu pot indoi genuchiu si imi trosnesc articulatiile de la genunchi,am sa va transmit daca a avut efect ,mariana

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod