Aparat dentar care face dintii sa creasca



A fost inventat un aparat medical cu ultrasunete care va putea actiona asupra tesuturilor dentare pentru a face sa creasca dintii cazuti sau sparti, dupa cum a anuntat miercuri o echipa de oameni de stiinta canadieni, a informat agentia elvetiana SDA-ATS.
Acest aparat va putea fi achizitionat de cabinetele stomatologice incepand cu anul 2008, dupa efectuarea unui set de teste suplimentare.
Aparatul se bazeaza pe ultrasunete, inventia fiind patentata de cercetatorii de la Universitatea Alberta in urma testarii pe mai multe zeci de pacienti voluntari.
Cererea de brevet pentru aceasta inventie a fost depusa in Statele Unite ale Americii in cursul acestei luni.
"Pentru moment avem intentia de a folosi acest aparat pentru tratarea fracturilor dentare sau a cariilor, precum si pentru repararea asimetriilor din coroana dentara, dar aceasta inventie poate fi folosita si in cazul jucatorilor de hockey sau in cazul copiilor care au cazut si si-au spart un dinte", sustine profesorul Jie Chen, unul dintre "parintii" acestei inventii care se anunta a revolutiona tratamentele stomatologice.
Ultrasunetele maseaza gingia, pentru a stimula radacina si pentru a ajuta la cresterea dintilor, insa pentru a avea efectul scontat acest aparat trebuie activat timp de cel putin 20 de minute zilnic, timp de patru luni. Pe termen lung, aceeasi metoda poate fi folosita pentru a stimula cresterea oaselor, permitand, spre exemplu, cresterea in inaltime.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • luiza pe 27 Mai 2014, 19:34
    aparat medical cu ultrasunete

    Am citit ca exista un aparat medical cu ultrasunete care va putea actiona asupra tesuturilor dentare pentru a face sa creasca dintii cazuti sau sparti, Baiatul meu de 9 ani si-a spart incisivii centrali de jos. La ce cabinet stomatologic putem urma un tratament cu acest aparat cu ultrasunete?

    0
    0

  • Eliza pe 20 Feb 2013, 22:40
    Buna ziua !

    unde gasesc aparatul acesta? spune-ti va rog din suflet

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod