Oboseala cronica poate fi redusa prin exercitii fizice

Un studiu recent efectuat a demonstrat ca persoanele care duc o viata sedentara si care se plang frecvent de oboseala isi pot creste nivelul de energie cu 20% si pot reduce oboseala cu 65% cu un program regulat de exercitii fizice, cu intensitate scazuta.
"Multi dintre noi cred ca un set de exercitii fizice nu face altceva decat sa ne epuizeze, mai ales atunci cand ne simtim deja obositi. Rezultatele acestui studiu arata contrariul. Sportul ajuta la cresterea nivelului de energie, in special la persoanele care urmeaza un stil de viata sedentar," declara Tim Puetz, Universitatea din Georgia.   

Cercetatorii au studiat pe voluntari care se plangeau de oboseala persistenta.
"25% din populatie sufera de acest tip de oboseala.
Multe persoane se simt suprasolicitate la locul de munca si nu au parte de somn suficient. Exercitiile fizice reprezinta o solutie pentru cei care isi doresc sa se simta mai energici. Acest fapt a fost dovedit stiintific si este mai sanatos decat cafeina sau bauturile energizante," declara profesorul Patrick O'Connor.

Acest studiu a fost efectuat pe 36 de persoane, voluntari, care nu se antrenau in mod regulat si care sufereau de oboseala persistenta. Voluntarii au fost impartiti in trei grupuri.
Primul grup a facut 20 de minute de exercitii de aerobic, intensitate moderata, de 3 ori pe saptamana timp de 6 saptamani. Al doilea grup s-a antrenat pe aceasi perioada de timp, dar cu exercitii de aerobic la intensitate scazuta. Al treilea grup nu e facut sport.

Ambele grupuri care s-au antrenat au inregistrat o crestere cu 20% a nivelului de energie fata de grupul de control. Surprinzator, grupul care s-a antrenat la o intensitate scazuta a inregistrat o reducere mai mare a nivelului de oboseala, 65%, fata de grupul care a facut exercitiila o intensitate moderata, 49%.

"Motivul pentru acesta diferenta poate fi faptul ca exercitiile efectuate la o intensitate moderata reprezinta prea mult pentru persoanele deja obosite," declara O'Connor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod