Medicament antialergic care controleaza astmul la copii

Imunoterapia antialergica cu ajutorul medicamentelor este eficienta si pentru reducerea simptomelor astmului in cazul copiilor, care sunt afectati de afectiunea cunoscuta sub dnumirea de astm alergic.
In urma acestei descoperiri cercetatorii sunt increzatori ca injectiile antialergice vor fi inlocuite in timp de catre medicamente.

"Imunoterapia (orala) este eficienta si sanatoasa, usor de administrat, si foarte bine tolerata de catre pacienti", a declarat Dr. Giorgio Walter Canonica, profesor in alergii si afectiuni respiratorii la Universitatea de Medicina din Genoa, Italia.

Imunotarapia in cazul alergiilor functioneaza asemanator principalelor vaccinuri, reeducand sistemul imunitar al organismului.
Acesta tratament pe cale orala se gaseste si in Europa.

Noul studiu a strans rezultatele de la mai bine de alte 9 studii despre asa numitele imunoterapii orale in cazul copiilor care sufera de astm. Un total de 441 copii cu varstele cuprinse intre 3 si 18 ani, diagnosticati cu astm alergic, au participat la acest ultim studiu.

Astmul alergic inseamna ca simptomele astmului pot fi ameliorate prin expunerea la un alergen, cum ar fi: polenul, mucegai. Astfel, 232 de copii au urmat imunoterapia cu pastile si ceilalti 209 au urmat un tratament cu un inlocuitor.


Dr. Canonica a declarat ca in timpul tratamentului, medicamentele erau administare de 3 ori pe saptamana, durata medie a studiului fiind de 12 luni. Cel mai comun alergen tratat a fost praful, dar in studiu a fost inclus si polenul.

Astfel, cercetatorii au descoperit ca cei care au facut tratament cu medicamente prezentau mult mai putine simptome si au luat mai putine medicamente importiva astmului.

Inca nu s-au facut suficiente studii pentru a vedea cum functioneaza pe termen lung medicamentul  Slit.
"Slit este un medicament eficient pentru tratarea astmului la copii, reducand atat simptomele cat si numarul medicamentelor folosite", a mai declarat Canonica, care este si Presedintele Organizatiei Intrenationale pentru Alergii.

Slit se pare ca este mult mai bine tolerat de catre pacienti decat tratamentul cu injectii, iar efectele secundare majore nu sunt existente.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod