Rolul sportului in programul de slabit

Daca o persoana care isi doreste sa slabeasca reduce numarul de calorii consumate fara sa faca exercitii fizice si alta se antreneaza fara a renunta la calorii, prima persoana reuseste sa scape de kilograme mai repede decat cealalta.
De ce? Pentru ca este mai usor sa renunti la 500 de calorii din dieta zilnica decat sa scapi de ele prin activitati fizice. Dar daca doar reduci numarul de calorii pe care il consumi zilnic, fara sa faci miscare, exista sanse mari ca aceste kilograme astfel pierdute, sa revina in scurt timp. Organismul tau considera procesul de slabire o infometare si, drept raspuns, incetineste activitatea metabolismului. Cand metabolismul devine lent, vei incepe sa arzi mai putine calorii.

Cand incepi sa arzi mai putine calorii, se pot intampla trei lucruri.
Daca continui sa consumi putine calorii este posibil sa nu mai slabesti la fel de repede ca inainte sau te vei opri din slabit. Daca maresti numarul de calorii, se poate intampla sa iei in greutate mult mai repede decat in trecut. Solutia este sa introduci mai multe exercitii fizice in programul tau zilnic pentru a neutraliza efectele metabolismului lenes, aparut ca urmare a reducerii numarului de calorii.

Un program de exercitii regulat nu numai ca te ajuta sa arzi calorii pe timpul antrenamentului, ci si atunci cand te odihnesti.
Acest fapt este valabil atat timp cat te antrenezi regulat, cel putin de trei ori pe saptamana. Orice tip de exercitii viguroase iti poate stimula metabolismul (ex: plimbari energice).

Pentru persoanele care sufera de obezitate si care au dus o viata sedentara, conteaza fiecare minut de activitate fizica (orice tip de exercitii, inclusiv plimbari, inot sau aerobic acvatic). Este important ca la inceput sa nu te fortezi si apoi sa cresti treptat intensitatea si durata exercitiilor.

Activitatile efectuate la o intensitate mica (cum sunt plimbarile scurte) nu te vor ajuta sa scapi de kilograme la fel ca cele cu intensitate ridicata, dar au alte avantaje.
De exemplu, te ajuta la construirea masei musculare si reducerea stratului de grasime corporala.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Meow pe 22 Sep 2011, 08:58
    adevarat!

    E interesant cum trupul nostru are asa un stil de a se adapta!! Modul in care unele persoane se "joaca" cu dieta, va duce mai devreme sau mai tarziu la dobandirea unor kg in plus, si cu greu se vor indeparta doar repetand dieta sau accesand alta mai drastica. Sportul e important!!!

    0
    0

  • Angelica pe 11 Iun 2011, 19:52
    pt "DR Matei Alexandru"

    Un doctor nu se exprima asa.... nu cred ca sunteti doctor( medic). Articolul este OK, sportul este important in slabire.

    0
    0

  • ionut pe 31 Mar 2009, 14:38
    alte pareri dak se poate

    art este bun dar vrea sa stiu si alte pareri despre acest slabit!

    0
    0

  • DR Matei Alexandru pe 9 Oct 2008, 16:10
    ATENTIE!!!

    Este cea mai mare prostie care am auzit-o in 28 de ani de lucrat in acest domeniu!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod