Obezitatea poate fi declansata si de un virus

Potrivit unui studiu american, condus de cercetatorul roman Magdalena Pasarica, obezitatea la adulti poate fi provocata si de un virus comun. Adenovirus-36 (Ad-36) provoaca transformarea celulelor normale in celule adipoase, stocand grasimea si ducand, astfel la obezitate. Despre Ad-36 se stie ca este un banal virus care provoaca raceli si infectii oculare.
"Pentru prima oara am aratat ca virusul acesta afecteaza celulele umane si ca atunci cand ai celule stem umane infectate cu acest virus, ele devin celule grase, celule adipoase si acumuleaza grasimi", a declarat Magdalena Pasarica.

Cercetatorul a extras celule stem din tesuturi adipoase prelevate de la persoane care au suferit operatii de liposuctie. Jumatate dintre celule au fost infectate cu virusul Ad-36, iar acestea in numai o saptamana s-au transformat in celule adipoase. Cealalta jumatate nu a suferit niciun fel de modificari.



Vaccin anti-obezitate


Pe baza noilor descoperiri, cercetatorii vor sa dezvolte un vaccin care sa previna si sa combata obezitatea provocata de acest virus. Vaccinul nu va actiona pentru toate tipurile de obezitate, dar in cazul virusului Ad-36 va stopa promt transformarea celulelor normale in celule adipoase.

Studiul a fost realizat la cel mai mare centru de cercetari legate de obezitate din Statele Unite, care functioneaza in cadrul Universitatii de Stat din Louisiana.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • claudiaruiu pe 22 Aug 2007, 18:37
    fals sau adevarat

    neconcludant si fara demonstratii clinice. Obezitatea are f multi factori de producere. Ce spuneti de stres? La acest simptom nu se poate include virusul ad-36. Multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod