Extractul de ceai verde previne aparitia cancerului

Ceaiul verde este, pe langa apa, cea mai consumata bautura din lume. Un vechi proverb chinezesc spunea: "Mai bine sa stau 3 zile fara mancare decat o zi fara ceai". Extractul de ceai verde este un element nutritiv foarte important, care si-a demonstrat, de-a lungul timpului, multiplele beneficii.
Cea mai importanta descoperire se refera la faptul ca ceaiul verde ajuta la mentinerea celulei ADN si a integritatii structurale a membranei celulare. Decenii de cercetari arata ca ceaiul verde impiedica dezvoltarea celulelor nedorite din organism.

Ultimele statistici privind mortalitatea cauzata de cancer in randul populatiei japoneze, indica faptul ca rata de mortalitate este foarte scazuta, atat in randul femeilor, cat si in randul barbatilor. Urmarind o harta a unei regiuni din Japonia, o echipa de cercetatori a ajuns la concluzia ca cea mai scazuta rata de mortalitate cauzata de cancer se inregistreaza in zonele unde ceaiul verde reprezinta recolta principala, iar populatia bea ceai verde in concentratii mai mari zilnic.
De aici s-a tras concluzia ca exista o stransa corelatie intre consumul de ceai verde si prevenirea cancerului.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • adriana focsa pe 13 Sep 2007, 12:10
    ceaiul verde chinezesc

    si eu consum de 3 ani ceai verde,pot sa spun ca am mai scazut in greutate,si ma simt bine.dar am auzit si pareri in contradictoriu despre acest ceai,acum nu stiu daca sa mai continui sa-l beu sa nu.adresa mea de email este focsa_adriana@yahoo.com.astept cat mai multe informatii si sugestii.va multumesc!

    0
    0

  • sabina pe 27 Aug 2007, 10:23
    ceaiul verde ,care?

    Ceai verde la noi in Rom se gaseste, dar este adevaratul ceai verde chinezesc ? Cel importat din China oare este real?

    0
    0

  • claudiaruiu pe 22 Aug 2007, 18:34
    adevarat

    este adesvarat dar de ce la noi se geseste f greu reaulul ceai verde?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod