O noua strategie pentru a controla cancerul

Parlamentul European a adoptat la Strasbourg o declaratie scrisa privind necesitatea unei strategii cuprinzatoare de control al cancerului.
Declaratia precizeaza ca "daca este abordat prin intermediul unei strategii cuprinzatoare, cancerul nu va mai fi principala cauza a mortalitatii in Europa".

Potrivit unui comunicat al PE declaratia a fost semnata de peste jumatate din numarul total al deputatilor europeni, numarul fiind necesar pentru ca declaratie sa fie adoptata.

Declaratia cere Comisiei Europene sa incurajeze cercetarea si inovarea in domeniul prevenirii primare si al depistarii precoce a cancerului, sa promoveze campanii de informare utile pentru publicul larg si sa se asigure ca exista in legislatia comunitara stimulente pentru industrie si cercetatori pentru continuarea activitatii de cercetare in curs.


De asemenea, declaratia solicita garantarea dezvoltarii unor noi generatii de medicamente si tratamente pentru combaterea si controlul cancerului. Declaratia mai solicita Comisiei sa asigure prin retele raspandirea celor mai bune practici pentru a garanta accesul cetatenilor la cele mai bune tratamente disponibile.

Deputatii cer Consiliului si Comisiei sa formuleze o strategie cuprinzatoare, care sa vizeze cei 4 factori de baza de control al cancerului. Acesti factori sunt: prevenirea, depistarea precoce, diagnosticul, tratamentul cancerului.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • tudorache pe 30 Sep 2007, 10:15
    parerea mea!

    In Romania urgent trebuie aplicat un program amplu si real de prevenire si depistare precoce a cancerului. Acces gratuit si nelimitat pentru toata lumea!

    0
    0

  • covaciu ana pe 29 Sep 2007, 06:12
    cancer LLC

    pana cand comisia formuleaza o strategie,vor mai muri foarte multi copii si adulti de cancer.ca sa vedeti veniti la spitale de oncologie si hematologie in vizita si sper sa va grabiti cu strategia .

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod