Numarul cazurilor de viroza este in crestere

Numarul persoanelor cu viroze, internate la Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals" din Capitala s-a dublat. Zeci de bucuresteni s-au prezentat la medic cu dureri de cap si afectiuni pulmonare.
Medicii recomanda sa evitam pe cat posibil frigul si spatiile aglomerate, sa ne imbracam adecvat si sa consumam cat mai multe lichide pentru a ne hidrata.

"Numarul pacientilor care s-au adresat la camera de garda pentru acest gen de afectiune s-a dublat in ultima saptamana, fara a inregistrat insa o explozie si un numar alarmant de cazuri. S-au inregistrat in jur de 40 de cazuri de afectiuni de cai respiratorii inferioare si superioare, din acestea au necesitat intrenare mai putin de jumatate", a explicat Liliana Preotescu, specialist in boli infectioase, Institutul "Matei Bals".

Copiii sunt cel mai mult expusi virozelor in aceasta perioada, sustin medicii.
"Fata de luna anterioara s-au prezentat mai multe cazuri de imbolnavire, afectiuni respiratorii in special la copii, dar si la adulti. Saptamana trecuta au fost 15 cazuri", a afirmat Monica Georgescu, medic specialist medicina de familie.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • daniela pe 17 Oct 2007, 09:07
    pt copilul problema

    Este putin probabil ca un copil de 3 ani sa aiba astm bronsic.Mai degraba exista un deficit de calciu si fier care poate duce la scaderea imunitatii.transpiratiile abundente pot fi tocmai expresia acestui deficit .Ar fi bine sa-i faceti niste investigatii cum ar fi sideremia si calcemia serica.Va doresc sanatate.

    0
    0

  • virlan cristina pe 12 Oct 2007, 23:02
    copilul meu problema

    copilul meu de 3 ani este mai mult bonlav nu trece o luna fara tratament ii gasisera dr si asm pina la urma i-am dat 5 luni tratament de asm dar copilu meu nu are asm in 5 luni si 9 de zile i-am facut 4 radiografii si din luna iulie nu i-am mai dar singuleru si este un copil foarte normal dar transpira foarte tare si este mereu bonlav

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod