De ce avem pofta de ciocolata?

Rezultatele unui studiu au evidentiat faptul ca un tip de bacterii din sistemul digestiv este direct legat de pofta pentru ciocolata.
Toata lumea are un sistem vast de microorganisme in intestine, dar oamenii care tanjesc zilnic dupa ciocolata au alte colonii de bacterii, in comparatie cu cei care sunt imuni la pofta pentru acest aliment. De asemenea, cercetatorii sustin ca acest lucru poate fi raspunzator si pentru alte tipuri de alimente. De aici ar putea lua nastere noi tratamente pentru obezitate, prin schimbarea, bacteriilor care traiesc in intestin si stomac.

Studiul a fost amanat timp de un an, deoarece nu au fost gasiti 11 barbati care nu consuma ciocolata.
Sunil Kochar, co-autorul studiului, a comparat urina de la 11 barbati, care nu erau pasionati de ciocolata, cu cea a 11 indivizi similari, care consumau ciocolata in mod frecvent.

Omul de stiinta a descoperit ca mai multe substante din produsii de metabolism erau diferite la cele doua grupuri. De exemplu, acidul amino-glicinic se gasea in cantitate mai mare la iubitorii ciocolatei, in timp ce la persoanele, care nu consumau acest aliment taurina era prezenta in concentratii mai mari. Totodata, rezultatele cercetarii au demonstrat ca iubitorii de ciocolata aveau un nivel   scazut al colesterolului nociv LDL.


 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ioioioIO pe 12 Apr 2009, 20:05
    ioioio

    BEstial frate!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod