Campania de vaccinare antigripala poate incepe!

Ministerul Sanatatii a finalizat achizitionarea celor 3,7 milioane de doze de vaccin antigripal, iar campania de vaccinare a populatiei aflate la risc va incepe la data programata, adica 15 octombrie.
Potrivit purtatorului de cuvant al Ministerului Sanatatii, Oana Grigore, cantitatea de vaccin antigripal achizitionata anul acesta este cea mai mare din ultimii 5 ani, anul trecut fiind achizitionate 2,5 milioane de doze.

Ministerul Sanatatii isi propune, anul acesta, sa vaccineze, conform indicatiilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, aproximativ 20% din populatie. Campania de vaccinare va incepe in luna octombrie 2007, se va intensifica in luna noiembrie si va continua pana in luna ianuarie a anului viitor.
In functie de situatia epidemiologica campania de vaccinare va putea fi prelungita pana in martie 2008.

Grupele de populatie, care vor fi vaccinate gratuit sunt: persoane cu varsta mai mare de 65 ani, bolnavi cronici (in special cei cu afectiuni cardiovasculare, respiratorii, bolnavii de diabet, cancer etc), personal medical (cele care acorda asistenta celor cu risc inalt), persoane adulte si copii, rezidenti in institutii de ocrotire sociala, precum si pacientii unitatilor care gazduiesc persoane cu afectiuni cronice, salariatii institutiilor de ocrotire si a unitatilor de boli cronice, copii cu afectiuni medicale cronice pulmonare si cardiovasculare, pacientii infectati HIV, copii si adolescenti supusi terapiei cu aspirina.

Ministrul Eugen Nicolaescu considera ca, anul acesta, Romania este mai bine pregatita sa faca fata unei pandemii de gripa decat in urma cu 2 ani, deoarece ministerul are proiecte in derulare la Institutul Matei Bals si Cantacuzino si intentioneaza crearea unui sistem integrat de urgenta.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • annes-mary pe 16 Oct 2007, 09:32
    sa fim seriosi

    da sa fim seriosi in ceea ce priveste vaccinarea gratuita ca nu cred ca ar fii adevarat,statul fura nu da.parca o sa si aud vocea medicului care imi trateaza copii....du-te draga ca noua nu ne-au dat nici un vaccin pt copii...iar in ceea ce priveste batranii ce sa mai credem ca le-ar da statul vaccine gratuite ca statu le da pensii de 300 ron sa-si plateasca intretinerea ca mancarea si medicamentele or sa le pice din cer...

    0
    0

  • mihaela_radu74 pe 15 Oct 2007, 12:47
    111974

    am 2 copii - 4 ani si 7 ani. Nu le-am facut niciodata vaccinul antigripal. Oare ar trebui sa le fac acest vaccin ? Ii va feri intr-adevar de contactarea unor virusi in aceasta perioada ?

    0
    0

  • melitta_7 pe 14 Oct 2007, 13:28
    vaccinul merita!

    Ma vaccinez de 4 ani si pot spune ca are efect!(sunt cadru didactic-stau printre copii de 11-19 ani)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod