"Nu ii lasa sa lupte singuri", campanie de informare privind boala Parkinson

Facebook Twitter Comenteaza


Luni, 13 aprilie, s-a lansat campania "Nu ii lasa sa lupte singuri", campanie de informare si constientizare privind sindromul Parkinson. Actiunea, organizata de Patronatul Farmacistilor din Romania impreuna cu Asociatia Antiparkinson, se va desfasura pe o durata de sapte luni, in peste 500 de farmacii in cadrul carora vor fi distribuite formulare si pliante de informare.

Specialistii isi propun, prin aceasta actiune, sa adune informatii relevante cu privire la numarul de bolnavi, stadiul de evolutie al bolii si ameliorarea sindromului prin medicatie si metode alternative.

Ioana Cacoveanu, presedinte Patronatul Farmacistilor din Romania (PFDR), a declarat: "Ne propunem sa colaboram cu autoritatile pentru realizarea unui studiu privind numarul bolnavilor de Parkinson din Romania, sa incurajam parteneriatul dintre medici si practicienii medicinei alternative si sa dezvoltam noi metode eficiente de tratament".

Prioritatile campaniei sunt imbunatatirea tratamentelor actuale si oportunitatea dezvoltarii unor noi modalitati terapeutice. Dr.
Jean Ciurea, medic primar neurochirurg, a precizat: "Boala Parkinson este numita 'blestemul lent'. Aceasta patologie nu este satisfacuta din punct de vedere medical".

Dr. George Lugoji, medic primar neurolog, a adaugat: "Stimularea cerebrala si tratamentul cu celule stem reprezinta cele mai noi metode de prevenire si vindecare ale sindromului Parkinson".

Mai multe informatii cu privire la desfasurarea campaniei pot fi gasite pe site-ul pfdr.ro.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod