Munca in exces provoaca scaderea libidoului



OAMENII care stau in mod regulat peste program manifesta o scadere semnificativa a libidoului, este concluzia unui studiu realizat de Harvard Business Review si publicat luni, informeaza telegraph.co.uk.

Conform acestui nou studiu, care se ocupa de un fenomen in crestere, cei care fac in mod regulat ore suplimentare sufera de o scadere a apetitului sexual.

Studiul realizat de Harvard Business Review (HBR) indica faptul ca munca in exces inseamna depasirea unei norme saptamanale de 60 de ore. La acest program se adauga alte elemente, precum termene de predare stranse si sarcini foarte multe.

Raportul HBR trage un semnal de alarma asupra slujbelor care ofera imense recompense materiale, dar care afecteaza pe termen lung atat individul, cat si societatea.


La nivel general, angajatii de acest tip nu se simt exploatati, ci mai degraba exaltati, conform rezultatelor acestui studiu. La nivelul companiilor globale, 76% dintre angajati afirma ca isi iubesc slujba.

Totusi, cercetatorii au descoperit ca jumatate dintre angajatii foarte bine platiti nu sunt satisfacuti de viata lor sexuala si dau vina pe slujba lor pentru diminuarea apetitului.

In plus, 46% dintre acestia spun ca slujba lor sta in calea "unei comunicari stranse cu partenerul de viata" si alti 46% dintre ei spun ca sunt prea obositi pentru a mai discuta cu partenerul.

Acelasi studiu mai sugereaza ca femeile sunt mai dezavantajate decat barbatii cand este vorba de acest tip de slujbe, deoarece ceasul lor biologic nu se potriveste cu cel al colegilor barbati, ceea ce constituie o bariera pentru femeile ambitioase.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Carmen Irimia pe 12 Dec 2006, 19:00
    femeile ambitioase

    Oricat de mult ai lucra peste program si oricat de solicitanta este munca ta, viata personala nu ti-o poate lua nici programa nimeni, asa ca sexul face parte dintr-o alta sfera umana care o exploatezi cum vrei.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod