Mortalitatea infantila a scazut cu 67%

Una dintre concluziile Raportului Progresul pentru Copiii, redactat de UNICEF, pentru prima data in ultimii 47 de ani, mortalitatea infantila a scazut in 2006, in intreaga lume, sub 10 milioane.
Totodata, in raport este mentionat ca s-au inregistrat progrese importante in cazul copiilor din intrega lume, insa acestea nu sunt suficiente. Raportul Progresul pentru Copiii analizeaza actiunile intreprinse in 4 domenii prioritare: sanatate, educatie, combaterea HIV-SIDA si protectia impotriva exploatarii si abuzurilor. Documentul mentioneaza ca este pentru prima data de la inceperea monitorizarii, in 1960, cand numarul de decese infantile a scazut sub 10 milioane. Acest lucru reprezinta o scadere a mortalitatii infantile cu 60% fata de acum 47 de ani.
Cu toate acestea, multe tari mai ales cele din Asia de Sud si din Africa, au o rata ridicata a mortalitatii infantile. Raportul mentioneaza progrese si in operatiunile de vaccinare si imunizare impotriva bolilor contagioase. Starea de sanatate este legata si de sursele de apa potabila: in 2006, 125 milioane de copii sub varsta de 5 ani nu au avut acces la apa potabila. In ceea ce priveste educatia, pe plan global, numarul copiilor analfabeti a scazut de la 115 milioane la 93 milioane, in ultimii 5 ani.
UNICEF monitorizeaza situatia din 150 de state si contribuie financiar la programe de asistenta pentru copiii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod