Cafeaua imbunatateste memoria femeilor

Cercetatorii de la Institutul National Francez pentru cercetari Medicale si de Sanatate au ajuns la concluzia ca trei cesti de cafea pe zi le ajuta pe femei, si nu numai, sa aiba o mai buna tinere de minte.
Medicii cerceteaza acum daca nu cumva cofenina poate crea dependenta. Cercetatorii Francezi au comparat femei cu varste de la 65 de ani in sus, care beau mai mult de 3 cesti de cafea pe zi cu femei de aceeasi varsta, care beau o ceasca de cafea pe zi, sau chiar de loc.

Cele care consuma cofeina au o memorie mult mai buna. Testele au durat 4 ani si au participat 7000 de femei. Inca nu este clar de ce cafeaua nu are aceleasi efecte si la barbati.

Totodata, cercetatorii sustin ca aceasta bautura are mai putine efecte secundare in comparatie cu medicamentele speciale pentru memorie.
In ce priveste cazurile de senilitate si Alzheimer inca nu exista rezultate, dar boala poate fi intarziata.

O cana de cafea ne poate scuti si de febra musculara dupa o sedinta de gimnastica, iar un espresso dublu poate creste toleranta femeilor la durere. In ce priveste teama ca ne va creste tensiunea, un alt studiu arata ca este doar o legenda, deoarece tensiunea creste la fel si in cazul unei cafele fara cofeina.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • laura pe 21 Dec 2007, 15:33

    Cred ca are un efect foarte bun asupra organismului, iti da energia de care ai nevoie dar nu tine toata ziua, de aceia suntem tentati sa mai bem o cana, oricum mie imi place enorm.

    0
    0

  • ingerashu pe 16 Dec 2007, 12:06
    Cafea

    Cafeaua este exact ca ciocolata...da energia de care ai nevoie in timpul zilei.

    0
    0

  • bela pe 15 Dec 2007, 20:49

    Eu simt doar cum ma trezeste mai bine, fara sa beau o cafe pe zi nu imi pot reveni din somn nu stiu cum o sa ma abtin cand o sa fiu insarcinata.

    0
    0

  • MIKY pe 13 Dec 2007, 13:02
    Cafea

    Poate asa este, multe persoane se simt excelent dupa ce consuma cafea.

    0
    0

  • myoara pe 13 Dec 2007, 10:00
    A cumpara cafea

    Fals, bei tone de cafea dar nu se vede nimic.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod