Cum să porți un pardesiu de damă care se află în tendințele anului 2024

Vremurile în care hainele aveau doar un scop practic s-au dus de câteva secole, iar astăzi, fiecare ținută și element vestimentar poate spune o poveste despre tine și despre stilul tău personal. Printre obiectele vestimentare care continuă, însă, să aibă și un rol important în confort se numără diferite variante de pardesiu de damă.

Inspirat din ținutele militare create pentru a rezista condițiilor dure, pardesiul se bucură și în ziua de azi de popularitate, fiind acel obiect care intră pe fiecare listă de must have în garderoba unei femei. În vreme ce modelele clasice rămân un punct de reper, au apărut desigur și diferite stiluri de pardesiu de damă care surprind prin detalii sau culori.

Află în continuare mai multe detalii despre variantele propuse de branduri în acest an și descoperă câteva idei pentru a le include în garderoba ta pentru apariții stylish în acest sezon.

 

Cum a apărut trench-ul sau pardesiul


Trench-ul clasic a apărut ca o nevoie a soldaților din Primul Război Mondial de a avea o haină impermeabilă, care să-i protejeze de ploaie pe câmpul de luptă. Inițial, acest obiect vestimentar avea culoarea kaki sau maro, însă în prezent sigur ai văzut prin magazine numeroase modele în culori diferite.

În ultimii ani, trench-ul a rămas o alegere clasică, elegantă pentru sezonul intermediar, însă nu fiecare tip de pardesiu de damă este impermeabil, de aceea este bine să alegi o variantă care ți se potrivește ție și nevoilor tale.

 

Ce modele și materiale se poartă în 2024


Confecționate în mod tradițional din gabardină rezistentă la apă, trenciurile sunt acum disponibile în diverse materiale pentru a se potrivi climatului și aspectului dorit.

Ia în considerare un material ușor pentru primăvară, gabardina clasică pentru a fi purtată pe tot parcursul anului sau chiar pielea naturală sau ecologică pentru un aspect nonconformist.

Kaki este culoarea iconică a trench-ului, dar nu te teme să explorezi și să găsești și alte variante. Tonurile neutre precum bej și crem oferă o notă sofisticată, în timp ce nuanțele mai îndrăznețe precum verdele smarald sau albastru cobalt adaugă o notă distinctivă.

Frumusețea trench-ului constă în versatilitatea sa, iar designerii au venit în fiecare sezon cu noi interpretări ale clasicului pardesiu de damă.

Pardesiul damă supradimensionat


Un trench supradimensionat adaugă un volum interesant siluetei. Dacă preferi un look clasic, poți defini talia cu ajutorul cordonului sau a unei curele, iar dacă vrei să aibă un aspect modern, îl poți purta desfăcut.

Pardesiul din piele


Explorează o latură mai nonconformistă și poartă un trench din piele. Îl poți adăuga peste salopete elegante, rochii sau chiar jeans, totul fiind adaptabil în funcție de stilul tău personal. Este recomandat să investești într-un pardesiu din piele naturală, acesta fiind mai rezistent în timp. Deși variantele din piele ecologică au un preț mai mic, acestea nu vor rezista probabil foarte multe sezoane, fiind mai degrabă o achiziție de moment.

 

Joacă-te cu lungimea unui pardesiu de damă


Pentru un twist modern, încearcă un pardesiu cu o lungime mai scurtă sau mai lungă decât stilul tradițional până la genunchi. Un trench scurt este mai modern și mai ușor de purtat la jeans, în timp ce un trench maxi creează o siluetă dramatică.

Cum să porți un pardesiu de damă

 

Opțiunea elegantă


Pentru o apariție elegantă, care amintește de shooting-urile făcute pe străzile londoneze, poartă un pardesiu cu un costum potrivit ție. O pereche de pantaloni cu pantofi stiletto sau o fustă creion pot face ca un look să fie elegant și memorabil.

Nu te feri nici de rochiile care vin perfect pe silueta ta.

 

Denimul și ținutele casual


Denimul și trenciurile sunt o combinație atemporală. Poartă pardesiul peste o cămașă din denim și jeans cu talie înaltă pentru un look casual, dar bine pus la punct. Accesorizează-l cu pantofi sport sau cizme pentru o ținută completă.

 

Alege o ținută monocromă


Creează un look elegant și sofisticat optând pentru un pardesiu de damă în aceeași culoare cu ținuta ta de dedesubt. Negrul sau albul sunt alegeri clasice, dar poți experimenta și cu opțiuni mai îndrăznețe pentru o apariție memorabilă.

Un pardesiu de damă este indispensabil în garderobă. Fie că alegi o variantă clasică, într-o culoare neutră, fie preferi un model nonconformist, el poate fi integrat cu ușurință în orice ținută.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod