Medicii de familie renunta la proteste

Medicii de familie au ajuns la un acord cu Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si au hotarat sa renunte la proteste.
Nemultumiti de bugetul alocat pentru medicina primara in anul 2009, medicii de familie au amenintat ca intra in concediu de maine, insa in urma intalnirii de astazi au ajuns la o intelegere cu Ministerul Sanatatii si CNAS.

"Am gasit o formula care sa fie acoperitoare pentru anul 2009. Eventualele rectificari bugetare ar putea imbunatati aceasta formula. In aceste conditii, nu cred ca protestul mai are vreo justificare", a declarat ministrul Ion Bazac.

Doina Mihaila, presedinte al Asociatiei Medicilor de Familie afirma ca "poate nu este ceea ce am dorit, insa intelegem ca e un buget de austeritate.
Scaderi vor fi si la noi, dar astfel incat sa putem sa supravietuim in 2009. Sper ca medicii sa renunte la proteste. Cheltuielile vor putea fi suportate din bugetul alocat fiecarui cabinet".


Deoarece acordul a fost semnat astazi si multi dintre medici au inaintat deja cererile de concediu nu se stie cati dintre acestia vor renunta la protest.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod