Medicamentele se ieftinesc cu 15%

Pretul medicamentelor va fi redus cu 15% de la 1 noiembrie. Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu a anuntat ca de la 1 noiembrie 2007 pretul tuturor medicamentelor inscrise in Catalagul National, adica aproximativ 5.000 de medicamente, va fi redus cu 15%.
"Am ajuns la acest acord dupa niste discutii, cu producatorii, distribuitorii, importatorii si farmacistii, care au durat 3 - 4 luni", a declarat Nicolaescu.

Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu a anuntat, in urma cu mai bine de o luna, ca medicamentele eliberate de farmacii se vor ieftini cu 15% din toamna, ca rezultat al aplicarii unui ordin ministerial, care va intra in vigoare la 1 septembrie. Ordinul va introduce o noua modalitate de stabilere a preturilor la medicamente, care consta in 3 metode de reducere.
 

"Azi se calculeaza preturile la medicamente luandu-se pretul cel mai mic practicat in 3 state din Uniunea Europeana. Vom lua in calcul, pe viitor, cel mai mic pret din 12 state ale Uniunii Europene. Potrivit estimarilor noastre la costurile din 2006, astfel am avea o reducere cu 12% la toate medicamentele", a explicat ministrul sanatatii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mima pe 25 Aug 2007, 20:13
    era si cazul....si timpul......

    Cred ca suntem singura tara din UE care plateste medicamente "compensate",pretul in sine este asa de mare incat ,compensarea abia il aduce la pretul real

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod