1.200 mg de calciu pe zi reduce riscul de aparitie a osteoporozei

Calciul, administrat singur sau in combinatie cu vitamina D, reduce cu cel putin 12% riscul unor fracturi din cauza osteoporozei la persoanele de peste 50 de ani, potrivit rezultatelor unui studiu publicat in Marea Britanie.
Daca tratementul este administrat pe o durata de 3 pana la 5 luni, se observa ca oasele de la niveul soldului si cele ale coloanei vertebrale sunt mai intarite, a explicat Benjamin Tang, de la Universitatea din Sydney. Totodata, acesta este si unul dintre oamenii de stiinta, care au participat la cercetarea si la intocmirea studiului.

Experimentul a fost realizat pe 64.000 de pacienti si s-a constatat ca daca este administrata zilnic o doza de calciu de 1.200 mg, riscul fracturilor din cauza osteoporozei scade cu pana la 20%. In acest caz, cercetatorii se refera la eficienta calciului administrat ca medicament si nu la cel pe care il luam din alimentele consumate.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Diddy pe 25 Aug 2007, 15:36
    Intrebare

    As dori informatii complete referitoare la administrarea calciului la sexagenare:cat de util mai este, cat timp se fac aceste cure(3sau 5 luni zi de zi sau numai cate 10 zile pe parcursul acestor luni,se administreaza permanent acest calciu suplimentar, se fac pauze etc.)?Multumesc pentru raspuns !!!

    0
    0

  • hahabubu pe 25 Aug 2007, 13:24
    si la noi ar trebui ca medicii sa posteze pesite-uri astfel de subiect

    E fffff interesant ,de cenu se implica nimeni sa scrie despre asa ceva -un dodtor ,mai precis-, si sa si explice CIT este 1.200 mgde calciu pe zi ,in care combinatie cu calciu se gaseste acest gramaj ,samd Sint multe femei care dupa ce intra la menopauza habar nu au ca le pindeste ,,osteoporoza ar fi bine sa va implicati si dvs si sa transmiteti mai multe reportaje ,sfaturi despre acest subiect va multumesc, sanatate hahabubu

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod