Medicamente gratuite pentru boli renale



Insuficienta renala cronica consta in imposibilitatea rinichilor de a functiona, iar medicamentele indicate pentru aceasta afectiune se distribuie gratuit, printr-un program al Ministerului Sanatatii.

Insuficienta este cauzata de anumite boli infectioase, malformatii sau calculi. Cel mai frecvent simptom este oboseala, iar cand boala avanseaza, apar greturi, varsaturi, hipertensiune sau edeme la membrele inferioare.

„Elementul fundamental dupa care se depisteaza insuficienta renala cronica este nivelul de creatina din sange, o substanta produsa in mod normal de muschi, care, la omul sanatos, se elimina prin urina”, explica Alexandru Ciocalteu, medic urolog la Spitalul „Sf.

Ioan” din Capitala.

Medicamentele administrate cel mai frecvent bolnavilor cu insuficienta renala cronica sunt Alpha D3, sevelamer si eritropoietina, in paralel cu tratamentul cu dializa, adauga medicul.

Acestea se distribuie gratuit bolnavilor. Pentru ca se foloseste si in tratamentul osteoporozei, Alpha D3 poate fi gasita si in farmacii la pretul de 32,87 RON.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod