Medicament pentru cancer mamar care inflameaza ochii

Tamoxifen, un medicament frecvent prescris pentru a preveni recidivarea cancerului de san poate cauza unele inflamatii oculare, potrivit unui studiu recent efectuat

Medicamentul este unul dintre cele doua tipuri des utilizate pentru a preveni recidivarea cancerului mamar. Tamoxifen blocheaza efectul estrogenului asupra celulelor mamare normale si canceroase, iar noile tratamente - inhibitori de aromataza - inhiba productia estrogenului. Cercetatorii de la Universitatea din Oregon au efectuat un experiment urmarind reactiile pe care anumite tratamente le au asupra sanatatii oculare.
Femeile participante la studiu au fost impartite in 3 grupuri: unele au luat tamoxifen, altele inhibitori de aromataza si din ultimul grup faceau parte femeile care nu s-au confruntat cu cancerul si nu au fost supuse unei medicatii hormonale. Rezultatele au relevat faptul ca participantele care au luat tamoxifen au prezentat unele inflamatii la nivelul ochiului. "Aceasta descoperire sugereaza ca medicamentul tamoxifen poate cauza schimbari in interiorul ochiului, cel putin prezente in cazul femeilor cu varsta peste 50 de ani", sustine Alvin Eisner, coordonatorul studiului.
Studii anterioare au aratat ca femeile care obisnuiau sa ia tamoxifen au ajuns sa se confrunte cu schimbari subtile in perceptia vizuala.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod