Marijuana cauzeaza leziuni ale creierului

Persoanele care consuma marijuana pe o perioada lunga de timp pot dezvolta anormalitati ale creierului, sustine un studiu din Australia.
Cu toate ca oamenii sunt de parere ca marijuana trebuie legalizata deoarece este inofesniva, cercetatorii au o alta parere, astfel, acestia sustin ca consumata pe termen lung marijuana aduce grave probleme sanatatii.

"Studiu arata ca folosirea pe termen lung a marijuanei cauzeaza leziuni semnificante ale creierului, pierderea memoriei, dificultati de invatare a noi informatii dar si simptome de psihoza (iluzii) si trairi sociale bizare", sustine Murat Yucel, de la centrul de cercetare Orygen si Centrul de Neoropsihiatrie de la Universitatea din Melbourne.


Aceasta noua evidenta joaca un rol important pe viitor pentru intelegerea efectelor cauzate de marijuana si impactul acesteia asupra functiilor creierului, adauga Yucel. "Acesta este primul studiul care arata ca folosirea pe termen lung a marijuanei poate afecta toti consumatorii, nu doar persoanele tinere sau pe cele cunoscute ca avand afectiuni mentale", mai sustine Murat Yucel.

La studiu, au participat 15 persoane care fumau marijuana de mai bine de 10 ani, si care au fost comparati cu 16 persoane care nu consumau marijuana.
Astfel, in timpul testului toti participantii au avut teste de memorie si au fost examinati in legatura cu afectiunile date de simptomele de psihoza.

"Cu cat foloseau marijuana de mai mult timp, cu atat acesti indivizi prezentau un volum mai redus al creierului si erau expusi riscului de a dezvolata simptome de psihoza si sa aiba severe pierderi de memorie", sustine Yucel.

"Aceste descoperiri nu sunt deloc surprinzatoare, sustine dr. Adam Bisaga, profesor asistent de psihiatrie la Universitatea din Columbia.
"Folosirea indelungata a substantelor care afecteaza transmisiile neuronale aduc dupa sine schimbari neuronale si chiar reorganizarea retelei neuronale, si posibile afectiuni ale structurilor creierului."
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • doru bulucea pe 22 Iun 2008, 20:36
    Comentariu

    Folosirea indelungata a substantelor care afecteaza transmisiile neuronale aduc dupa sine schimbari neuronale si chiar reorganizarea retelei neuronale, si posibile afectiuni ale structurilor creierului.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod